≫ 

Fejsbuk uklonio 8,7 miliona fotografija sa golom decom: Pedofili dele fotke u tajnim grupama

Ova društvena mreža poručila je ujedno kako su razvili softver koji automatski označava potencijalne seksualne fotografije dece

  • 1

Fejsbuk je objavio kako su njihovi moderatori u roku od samo tri mjeseca uklonili 8,7 miliona fotografija na kojima su bila prikazana gola deca.

Ova društvena mreža poručila je ujedno kako su razvili softver koji automatski označava potencijalne seksualne fotografije dece. Softver je počeo da funkcioniše prošle godine, ali Fejsbuk je tek sada odlučio da progovori o njemu.

Objavili su i kako su razvili još jedan program koji detektuje kontakte radi seksualnog zlostavljanja. Od 8,7 miliona fotografija, iz Fejsbuka kažu da su njih 99 odsto uklonili pre nego što su ih korisnici prijavili kao neprikladne.

Podsetimo, Fejsbuk je prošle godine kritikovan od strane britanskih vlasti koje su tvrdile da je na ovoj društvenoj mreži rasprostranjeno seksualno zlostavljanje dece. Nakon tih tvrdnji BBC je istražio te navode i došao do dokaza da pedofili dele fotografije dece u tajnim Fejsbuk grupama. Iz Fejsbuka sada poručuju da razmatraju uređaje za uočavanje dečje golotinje za Fejsbuk i Instagram, a posebni program koji blokira fotografije zlostavljanja dece je već u funkciji.

- Naši inženjeri su u poslednje vreme fokusirani na klasifikatore, kako bi sprečili nepoznate, nove fotografije na mreži -  rekla je Antigona Dejvis, šefica za globalnu sigurnost na toj mreži. Fejsbuk tako, u Velikoj Britaniji, nove fotografije zlostavljanja dece ili dečje pornografije prijavljuje britanskom Nacionalnom centru za nestanak i iskorišćavanje dece.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Leonora

    25. oktobar 2018 | 12:31

    Neki roditelji ne vide granicu pa stavljaju slike svoje dece dok ih kupaju.Dragi roditelji,ma koliko vama to slatko izgledalo,neke stvari ostavite za sebe!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA