Nežni div se uplašio vatrometa i uginuo: Ceo život ga pratila strašna sudbina, u Bugarskoj su mislili da je uklet, pa su stalno pucali na njega (FOTO)

Iako ogroman, najviše je voleo da se mazi sa ljudima, da se igra i leškari

  • 2

Velika tuga vlada u skloništu za napuštene životinje Dogs for Rescue nedaleko od Bartona Mosa u Engleskoj. Jedan od njihovih omiljenih štićenika, koji je prošao nezamislivo groznu sudbinu, pronađen je mrtav. Uginuo je od srčanog udara kog je uzrokovao strah od vatrometa.

Osmogodišnji Vinston oduvek se jako bojao pucnjave, petardi i vatrometa. Strah je verovatno vukao kao traumu kojoj niko ne zna tačno poreklo, ali proslava u engleskom mestu ovaj vikend bila je previše za nežnog diva koji se od buke pokušao sakriti ispod drvene terase.

Kad su ga jutros našli, već je bio mrtav. Tačan uzrok smrti će tek biti utvrđen, ali znajući koliko se bojao glasnih zvukova, osoblje skloništa veruje da se radi o srčanom udaru. Naročito što mu je pre godinu dana utvrđen genetski problem sa srcem. Zbog toga je bio i na tabletama.

Vinston je spašen u Bugarskoj od teškog zlostavljanja. Kako je opisala žena koja se najviše brinula o njemu u skloništu i koja je na Facebook stranici skloništa Vinstonu posvetila doista emotivnu objavu, saznali su da su meštani u Bugarskoj mislili da je na psa bačena kletva, pa su ga uporno ganjali i pokušavali upucati. Spasio ga je veterinar koji ga je uspavao i poslao u Britaniju.

Radnicima u skloništu trebalo je vremena da Vinston stekne njihovo poverenje, da se opusti i da pokaže kakav je divan pas. Kroz neko vreme su mu čak našli dom, ali već nakon nekoliko meseci saznali su da novi vlasnik na njemu koristi ogrlicu sa šokerom.

Moskovski psi čuvari poznati su kao izrazito velika pasmina, a nastali su mešanjem kavkaskog ovčara i bernandinca. Uprkos svojoj veličini zapravo su loši čuvari jer su pitomi, nežni i dragi, a i leni da bi se previše kretali. Vole biti blizu vlasnika i obožavaju se maziti. Zovu ih "nežnim divovima" među psima.

Osoblje skloništa pustilo je pse napolje posle ponoći jer su pretpostavili da je vatromet gotov. Ali, nakon nekoliko minuta eksplodirao je novi nalet raketa nedaleko od Centra za životinje i jako uznemirio nekoliko pasa.

Neki su uspeli pobeći unutra, ali Vinston, koji je bio težak 80 kg, u panici se pokušao sakriti ispod drvenog poda verande. Nažalost, prostor je za njega bio premalen i Vinston je uginuo.

VIDEO: Mali buldog zaleteo se iz sve snage i ulepšao dan svima redom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Olja trst

    6. novembar 2018 | 23:39

    I moja kuca se mnogo bojala vatrometa i petarda. Njihov sluh je mnogo bolji od našeg.al kraja "ljudskom"sadizmu nema kraja.samo da kažem kako dali tako dobili.

  • Dani

    6. novembar 2018 | 23:55

    Jako tužno 😞😥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA