≫ 

U biblioteci na Menhetnu članovi mogu da pozajme i tašne i kravate, a razlog će vas oduševiti

Biblioteke već duže vreme pored knjiga iznajmljuju mnoštvo drugih stvari

  • 0

Od avgusta članovi biblioteke u Njujorku, na Menhetnu, mogu pozajmiti poslovne ručne torbe i tašne u neutralnim bojama, ali i jednobojne kravate ili one prugaste.

Javne biblioteke već odavno svojim članovima na iznajmljivanje nude mnogo više od knjiga, od DVD-a preko CD-a do besplatne upotrebe kompjutera, ali odnedavno svi koji se spremaju za intervju za posao, u Njujorku mogu da pozajme kravatu i aktovku u Njujorškoj javnoj biblioteci.

Bibliotekarka Mišel Li došla je na ovu zamisao pošto je više puta od mladih članova biblioteke čula da nemaju odgovarajuće modne dodatke za odlazak na intervju za posao.

- Za sada ovaj pilot program ne mislimo da proširujemo na ostale biblioteke, ali očigledno postoji potreba za ovakvom vrstom usluge - rekla je Li za Njujork tajms.

- Nadam se da će nam doći što više mladih koji će iskoristiti našu ponudu i da će nakon jednog od takvih razgovora uspeti da dobiju željeni posao ili prvo stažiranje - kazala je Li.

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA