≫ 

Opasna metoda policije šokirala javnost: Obaraju lopove sa motora kako bi smanjili kriminal (VIDEO)

Policija želi da promeni mišljenje koje je rašireno među građanima da lopove koji skidaju kacige i ne staju kada im se to kaže pušta da pobegnu

  • 3

Službenici londonske Metropolitske policijske službe (MPS) svojim službenim vozilima udaraju lopove na motorima kako bi smanjili broj razbojništva i srodnih krivičnih dela počinjenih uz pomoć motora, mopeda i sličnih vozila.

Iz MPS-a kažu da će se protiv lopova na motorima "boriti u svakoj prilici", pa čak i kada lopovi opasno voze i skidaju kacige. Policija želi da promeni mišljenje koje je rašireno među građanima da lopove koji skidaju kacige i ne staju kada im se to kaže pušta da pobegnu, prenosi Ladbible.

Zbog toga je policija objavila i video u kojem se vidi kako se policajci sudaraju s vozačima motora. Policija naglašava da takve poduhvate izvode vozači koji su prošli posebnu edukaciju i kažu da se nadaju da će objavom tog video obeshrabriti motorizovane lopove.

Na ovu akciju MPS se odlučio nakon što je nedavno porastao broj krivičnih dela u kojima su korišćeni mopedi. Policija navodi da kriminalci s ukradenim motociklima voze po trotoarima i kradu mobilne telefone, ručne torbe i druge dragocenosti, a znaju da ih koriste i kao sredstvo za bežanje posle počinjenog zločina.

Iz policije kažu da je novi pristup rezultirao padom broja krivilnih dela koja su počinjena uz pomoć motora i mopeda.

VIDEO: Ovo nema ni na filmu: Policajac puca kroz sopstvenu šoferku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • B

    24. novembar 2018 | 09:18

    Bravo.

  • Stevaaan

    24. novembar 2018 | 13:53

    Podržavam 100%, sa barabama samo čvrsto, ni oni ne misle od koga kradu i koliko je nešto teško stečeno. Svaka čast.

  • Sibin

    24. novembar 2018 | 11:32

    Ma sve po zakonu u toj Eu,hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA