≫ 

Ovaj čovek je više od dva minuta visio na 1.200 metara, kada se njegova avantura pretvorila u golu borbu za život (VIDEO)

Mislio sam "kakvi divni prizori" i "umreću" u isto vreme, rekao je Kris

  • 2

Adrenalinska avantura pretvorila se u golu borbu za život za Krisa Gurskog, kada je na svom odmoru u Švajcarskoj odlučio da se oproba u "heng glajdingu" ili zmajarstvu, sportu u kome se leti pomoću ultra lakih letelica - zmajeva.

Samo nekoliko sekudni nakon što su on i instruktor poleteli, Kris je shvatio da ga ovaj nije propisno vezao. Pre nego što je pao, uspeo je da se uhvati levom rukom za šipku letelice, a desnom za instruktorovu nogu, čvrsto koliko je mogao. Tako je na visini od 1.200 metara visio preko dva minuta.

- Mislio sam "kakvi divni prizori" i "umreću" u isto vreme - napisao je on, a snimak sa kamere pokazuje te dramatične trenutke.

Kris je taj zastrašujući snimak podelio na Jutjubu, na kome se vidi kako se 2.14 minuta jedva održava iznad planinskih litica, dok instruktor očajnički pokušava da ga drži jednom rukom, a upravlja drugom, kako bi ga spustio na zemlju.

- Uhvatio sam se i držao koliko sam dugo mogao - rekao je on lokalnim medijima.

Kad su počeli da se spuštaju, njegov stisak je krenuo da popušta. Srećom, pre nego što je ostao bez snage, bili su dovoljno blizu zemlje da pad ne ugrozi njegov život.

Zmajarstvo ga je umalo koštalo života Printskin: Youtube/Nicolas Orand

Kris je pocepao tetivu na levoj ruci, a morao je i odmah na operaciju desnog zgloba. Ostatak odmora proveo je u bolnici.

Uprkos svemu, on ne zamera instruktoru, pa čak tvrdi i da bi zmajarstvo pokušao opet.

- Uradio je sve što je mogao. On je dobar lik - rekao je Gurski.

No nisu se svi saglasili sa njim.

- Pilot je trebalo da te odmah spusti. Odmah, kraj priče. Bukvalno bi svaka druga osoba isklizala, pala i umrla. Putnik koji je duže od dva minuta visio na ivici smrti bez opreme i uprkos jakim vetrovima. To je čudo u najmanju ruku - napisao je Zoran Alen.

VIDEO: Padobran mu se umrsio, sa 1.200 metara je tresnuo o zemlju, sada je invalid i svetski rekorder

(D.D.S./Daily mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO100%

    3. decembar 2018 | 07:39

    Srecom sto si jak izgleda i zilav a imas i veliku saku pa si izdrzao,neidi vise na ta sr.....a! Doziveo si adrenalin kakav nisi ni mogao da zamislis!!!

  • Mare

    3. decembar 2018 | 08:50

    Zeznuto

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA