≫ 

Učiteljica na Floridi dobila otkaz jer je učenicima dala nule: Učenici nisu zaslužili ni jedan poen, a evo i zašto

U ovoj školi postoji politika "bez nule", koju je Tirado prekršila nakon što grupa učenika nije uspela da preda jedan od glavnih zadataka u školskoj godini

  • 1

Učiteljica osmog razreda na Floridi došla je u sukob sa svojom školom nakon što je dobila otkaz jer je učenicima koji nisu uspeli da predaju zadatke dala nule.

Diana Tirado (52) otpuštena je sa posla posle samo dva meseca.

Naime, kako prenose mediji, u ovoj školi postoji politika "bez nule", koju je Tirado prekršila nakon što grupa učenika nije uspela da preda jedan od glavnih zadataka u školskoj godini.

Učiteljica tvrdi kako su joj se roditelji žalili zbog zadatka koji je dala deci i kritikovali je jer je osmom razredu dala previše posla.

- Pozvana sam u kancelariju direktora jer roditelji nisu bili zadovljni sa mnom. To mi je nedeljama uništavalo život - rekla je Tirado u intervjuu.

Tada je direktor obavestio o politici "bez nule".

- Nije mi bilo dozvoljeno da dam ništa manje od 50 - istakla je ona.

Međutim, nakon što grupa učenika nije predala nikakav rad, ona je zaključila da nisu zaslužili poene i dala im je po nulu.

Dok Tirado tvrdi da je otpuštena zbog ove politike, škola sa druge strane ističe da tako nešto kod njih ne postoji.

Navodna politika "bez nule" je primer jednog od najnovijih trendova roditelja poznatog kao "trofej učešća", koji tvrdi da nagrađivanje dece za učešće povećava njihovo samopoštovanje.

Tirado je jedna od osoba koje ovo kritikuju.

- Pravimo čudovišta od dece. Imamo generacije koje smatraju da treba da budu plaćeni samo zato što su se pojavili, to uopšte nije tačno - istakla je ona.

U ovom izdanju je nisu videli: Tereza Mej zaigrala sa školarcima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nekoo

    28. novembar 2018 | 19:40

    Užas nadam se da ovi novokonponovani roditelji neće tražiti isto i u Srbiji. Lično imam dete u srednjoj školi i uvek sam za zaslugu. Nek zasluži ocenu na znanju i kvalitetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA