Ofarbala je kosu, a onda joj je preko noći glava troduplo porasla i potpuno se deformisala: Umalo je umrla zbog hemikalije koju sadrže sve farbe

Estela je doživela tešku alergijsku reakciju na boju za kosu koju je kupila u supermarketu

  • 1

Esteli (19) glava je preko noći poprimila neprirodni oblik, nalik znaku karo u kartama, kada je jedno obično farbanje kose pošlo po zlu.

- Obojila sam kosu, a onda je glava počela da mi nenormalno raste, sve dok nisam morala da se borim za život. A sve zbog jedne česte hemikalije u farbi  - započela je svoju priču Estel (19) studentkinja iz Pariza.

Ona je doživela tešku alergijsku reakciju na boju za kosu koju je kupila u supermarketu, a fotografije koje je snimila nakon bojenja kose pokazuje kako joj se glava gotovo udvostručila.

Kako piše Parizijen, sve se dogodilo zbog hemikalije Parafenilendiamin (PPD), koji se nalazi u velikom broju boja za kosu i najčešći je uzrok alergijskih reakcija.

Estel je poslušala savet koji stoji na svakoj farbi za kosu - da je nanese prvo na mali, skriveni deo tela, ali umesto da sačeka 48 sati, nestrpljiva devojka je počela da se farba već pola sata kasnije.

Ubrzo je osetila kako je koža glave svrbi i peče pa je popila antihistaminike, no ujutro se stanje drastično pogoršalo.

Obim glave porastao joj je na čak 63 centimetara, a užasanom osećaju dodala je i činjenica da joj je i jezik otekao.

- Nisam mogla da diše,, glava mi je izgledala poput sijalice. Skoro sam umrla i ne želim da se to dogodi nekom drugom - upozorila je ona.

Parizijen javlja da se uspešno oporavila.

(Telegraf.rs/Le Parisien)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Kolle

    1. decembar 2018 | 14:36

    Aaauuuu glava k'o lubenica. Jbt. Budi seda bolje nego se farbati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA