Otkrivena je zlatna stena na Marsu: Sija kao najveća dragocenost, a njene "moći" se još istražuju (FOTO)

NASA je 2004. godine poslala dva rovera da istražuju planetu Mars

  • 14
Veruju da su pronašli zlatnu stenu Foto: NASA

Rover svemirske agencije NASA koji se nalazi na Marsu, otkrio je "zlatnu stenu". Iz ove organizacije su istakli da su poslali rover da bliži pogleda ovaj objekat.

Ovaj kamen su naučnici nazvali "Mali Kolonsaj", a sada su odlučili da ga bliže pogledaju.

Istakli su da tim za planiranje misli da bi ova stena mogla da bude meteorit jer je tako sjajna, prenosi Dejli Mejl.

- Međutim, izgled može da prevari, pa dokazi moraju da budu izvedeni hemijski. Nažalost, metu smo promašili prošlog puta, pa će rover pokušati ponovo - kažu naučnici NASE.

Moraju da izvrše dodatna istraživanja Foto: NASA

Pored ove, postoji mnoštvo stena na Marsu koje NASA želi da istraži.

NASA je 2004. godine poslala dva rovera na Mars koji i danas istražuju ovu planetu i šalju podatke američkoj svemirskoj agenciji.

NASA istražuje ovu planetu od 2004. godine Foto: NASA

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Kalimero

    1. decembar 2018 | 15:48

    Ovaj snimak zlatne stene sa marsa sniman isto gde su ameri "bili na mesecu" tj, u lokaciji kalifornije

  • Ja

    1. decembar 2018 | 15:44

    Koji bre Mars prevaranti I lazovi, pa vi jos nemate snimak zemlje ni Antarktika (Sve je CGI), I to priznaju vasi zaposleni koji su te slike i snimke pravili,da iste one koje gledamo po google (vase ne nekoga ko je protiv vasih teorija)zamlacujete nerod(robove) Da misle kako ste sila I napredni, muzete milijarde$ I pravite slike I filmove po kompjuteru. Zemlja je ravna ,uzalud krijete da je Bog iznad svoda sve vise ljudi se doziva pameti. AMIN

  • Mlj1228

    1. decembar 2018 | 13:22

    To lako može biti i obična manipulacija američkih "Gebelsa", (tvoraca laži), kako bi ostale zemlje, koje i onako ulazu milijarde u kosmička istraživanja, ulagale još više do bankrotstva. Taj scenario je već poznat, ali Rusi nisu onda naseli, pa su zato i prekinuli ta istrazivanja na mesecu. Ameri su sa meseca doneli oko 400kg. kamena, koji nema ništa posebno, osim što ga sada pokušavaju prodati, za nekoliko stotine dolara po gramu. Američki hipokrizam je poznat u celom svetu, samo oni koji im lizu cipele, su sa njima, i slede ih kao verni dresirani psi. Na drugim planetama, osim zemlje, ima sigurno nekih metala, minerala, a možda i bakterija, ili uopšte živih bića, ali sigurno ne na mesecu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA