Masovna prevara na maratonu u Kini: Trkači pronašli prečicu, pa 250 njih stiglo do cilja ranije. Nisu znali da ih je snimila kamera (VIDEO)

Svi koji su varali suočavaju se sa zabranom učešća u trci

  • 0

Saobraćajne kamere snimile su gotovo 250 trkača koji su varali na polumaratonskoj trci u Šenženu, pošto su trčali prečicama, groz grmlje.

Organizatori trke u Kini su otkrili i 18 trkača koji su nosili lažne brojeve na majicama, a trojica su se pretvarali da su trkači.

Svi koji su varali suočavaju se sa zabranom učešća u trci, preneo je BBC.

- Učešće u maratonu nije samo vežba, to je metafora za život i svaki trkač je odgovoran za sebe - navodi se u saopštenju.

Kamere su snimile brojne učesnike kako trče prečicom kroz grmlje, umesto da nastave stazom, pre skretanja.

U varanju je uhvaćeno 237 osoba, koje su trčale dva ili tri kilometra manje od propisane dužine staze od 21 kilometra. Trka u Šenženu godišnje privuče oko 16.000 učesnika.

Organizatori prošlogodišnjeg polumaratona u Pekingu su uveli sistem prepoznavanja lica, kako bi sprečili trkače da podmetnu druge da trče umesto njih.

Kina je ove godine održala 1.072 drumske trke, u odnosu na 22 trke iz 2011. godine, prema podacima Atletskog saveza Kine.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA