Meksički predsednik ispunio prvo obećanje: Čim je stupio na dužnost prodao je luksuzni predsednički avion (VIDEO)

Obrador je ubedljivo dobio izbore 1. jula, a ovo mu je bila treća predizborna trka. On je prvi levičarski političar koji je došao na čelo Meksika posle nekoliko decenija

  • 3

Inauguracija meksičkog predsednika Andresa Manuela Lopesa Obradora održana je tokom vikenda, nakon čega je on i zvanično stupio na dužnost. Ono što je oduševilo njegov narod jeste to što je već krenuo da ispunjava predizborna obećanja.

Predsednik je odlučio da proda predsednički avion, jer je preterano raskošan. Reč je o Boingu 787-8 Drimlajner koji je Vlada 2012. godine kupila za 368 miliona dolara. Ovo se dogodilo neposredno pre nego što je bivši predsednik Enrike Penja Nijeto preuzeo vlast.

Pojedini mediji prenose da je avion kupljen 2016. godine po ceni od 218 miliona dolara, a da mu se cena povećala nakon što je sređen i da sada vredi 239 miliona dolara.

- Prodajemo sve avione i helikoptere koje su koristili korumpirani političari - izjavio je Lopes Obrador, što znači da će uz predsednički avion novi predsednik prodati još 60 vladinih aviona i 70 helikoptera.

Obrador je ubedljivo dobio izbore 1. jula, a ovo mu je bila treća predizborna trka. On je prvi levičarski političar koji je došao na čelo Meksika posle nekoliko decenija.

Njegova obećanja o obnovi dobro su odjeknula među biračima kojima je dosta korupcije, sveprisutnog kriminala i bede.

On je obećao svom narodu i privredni rast, radna mesta i socijalni razvoj. Da li će uspeti u svojoj nameri, ostaje nam da vidimo.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Rale

    4. decembar 2018 | 20:21

    Svaka mu cast ako uspeeeee to je kao golu ruku staviti u kosnicu a da te nijedna pcela neujede

  • Vladimir

    4. decembar 2018 | 21:48

    Hoce to biti prvi nekorumpirani mesksicki politicar u istoriji?

  • kiza

    7. decembar 2018 | 11:50

    Glavni problem Meksičkog predsednika je što veliki brat sa severa ne voli levičare.A to što je prodao avion,kamo tender licitacija normativni akti bla bla truć.Kupiće drugi možda malčice manji.To je ono što se zove salonsko levičarenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA