≫ 

Kevin u filmu "Sam u kući" uspeva da nadmudri provalnike, ali lopovi u stvarnom životu nikada ne bi preživeli njegove zamke

Filmovi o dečaku Kevinu i dvojici lopava su veoma popularni i repriziraju se gotovo svake godine

  • 3

Već tradicionalno svake godine oko Nove godine i Božića uživamo u filmovi "Sam u kući". Svako ko je bar jednom pogledao filmove zna da oni govore o borbi domišljatog dečaka Kevina sa dva lopova koji pokušavaju da opljačkaju njegovu kuću, a pritom za svoju upornost budu "nagrađeni ozbiljnim povredama".

Kako bi se Hari i Marv proveli u stvarnom životu nakon obračuna sa Kevinom otkrio je lekar Diego Ponieman za "Thrillist" još u decembru 2104. godine.

1. Pucanje u međunožje

U prvom delu filma, Kevin je nezvane goste počastio pucajući u njih iz vazdušne puške. Hari je dobio metak u međunožje, a Marv direktno u čelo.

- Verovatno mu ne bi pukla lobanja, ali imao bi gadnu ranu na čelu. Metak verovatno ne bi probio pantalone, ali mogao bi da ostavi ozbiljne i trajne posledice na testisima koji su pogođeni iz takve blizine - otkriva lekar.

2. Pad niz stepenice

Tokom filma oba su lopova doživela nekoliko gadnih padova niz stepenice, ali svaki put bi ustali i nastavili sa svojim planom, prenosi Index.hr.

- Nijedan ne bi mogao da ustane nakon takvih padova, naročito u njihovim godinama. Bilo koji od padova bi bio dovoljan da završe na hitnoj sa iščašenjima i prelomima, ili unutarnjim krvarenjem. Povreda trtične kosti bi bila toliko bolna da bi im bilo teško i da sede, a kamoli da hodaju i trče - tvrdi Diego.

Lopovi Marv i Hari Printskin: 20th Century Fox

3. Udarac peglom u lice

Kad Marv povuče uzicu da upali svetlo, upaljena pegla ga pogodi pravo u lice.

- Verovatno bi dobio potres mozga, a moguće i da bi slomio neku kost na licu što bi moglo da dovede do povrede obe oka, pa čak  i vida - kaže on.

4. Ekser u stopalu

Nakon što zbog lepljive smole ostane bez cipela i čarapa Marv bosim stopalom nagazi na veliki ekser.

- Probijeno stopalo. Ta bi povreda mogla ozbiljno da se zakomplikuje ako nije odmah tretirana. Mogao bi da dobije infekciju, a ako je ekser rđav i tetanus. Nakon toga bi bilo jako teško da da stane na nogu - kaže lekar.

Marv je dobio udarac peglom u lice Printskin: 20th Century Fox

5. Spržena ruka

Hari pretrpi tešku opekotinu dlana nakon što uhvati usijanu kvaku na vratima.

- To bi uzrokovalo opekotine drugog stepena i izbili bi mu veliki plikovi. U ovoj sceni su prikazane posledice koje su zapravo tačne. U ruci mu je smanjena pokretljivost i jako je osetljiva. Mislim da mu ožiljak ne bi ostao zauvek, ali imao bi trajnu promenu u boji kože i verovatno trajno smanjenu pokretljivost - kaže doktor.

Hari je opekao ruku na kvaku od ulaznih vrata Printskin: 20th Century Fox

6. Spaljena glava

Osim što je sebi spržio dlan, Hariju je nastradala i glava. Bacač plamena pričvršćen iznad vrata zapalio mu je vrh glave.

- Ovo je vrlo ozbiljna i potencijalno kritična povreda. Usledile bi dehidracija i infekcija. Budući da tako stoji prilično dugo, vatra bi mu verojatno zahvatila više od vrha lobanje. Postoji mogućnost da bi to preživio, ali ostali bi mu užasni ožiljci na koži, ušima, oko očiju - ističe lekar.

U jednom trenutku mu je upao u izuzetno opasnu zamku Printskin: 20th Century Fox

7. Udarac kantama boje u lice

Već pomalo iscrpljene lopove, kad krenu za Kevinom uz stepenice dočekaju brutalni udarci kantama boje prove u lice, prenosi Index.hr.

- Još jedan potres mozga nakon kojeg bi dobili trajna neurološka oštećenja. Definitivno slomljen nos, a moguće i slomljena lobanja. Ostali bi bez nekoliko zuba. Svakako bi se onesvestili, naročito nakon svih ostalih udaraca koje su primili te večeri - kaže on.

8. Pad sa užeta

Lagani Kevin se bez problema je uz pomoć užeta prešao u kućicu na drvetu, a kad dvojica odraslih lopova krenu za njim, on im jednostavno prereže uže, nakon čega se zabiju u zid sa velikim zaletom i završe na tlu.

- Sve navedeno u prethodim padovima. Nakon ovog definitivno ne bi ustali. Imali bi teške povrede, možda i smrtonosne, naročito zbog svega drugog - ističe on.

9. Udarac lopatom u glavu

Kad se već čini da su lopovi usjeli da dođu do teško izvojevane pobede, stvar spašava stari komšija, koristeći lopatu za sneg.

- Onesvestili bi se istog trena i zaradili još jedan potres mozga. U ovom trenu ne gine im krvarenje u mozgu. Ako ih ništa od ranijih povreda ne bi dokrajčilo, ovo bi završilo posao. Nema šanse da bi bili u stanju na vlastitim nogama da dođu do policijskog auta. Imali bi neverovatne sreće ako bi uopšte ostali živi - dodaje lekar.

Na kraju su lopovi dobili udarac lopatom u lice Printskin: 20th Century Fox

VIDEO: Namunjio je ekstra ribu a ponaša se kao najveći smrad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA