Od smanjivanja penisa do nezgodne gravitacije: Naučnici objasnili zašto je seks u svemiru prosto nemoguć

Zaboravite sve što ste gledali u filmovima

  • 1

Da li bi seks u svemiru zaista bio "vanzemaljski", kako nam to Holivud predstavlja? Leteći zagrljaji, poljupci među zvezdama, kolut u vazduhu... sve to na filmu izgleda vrlo izvodljivo, ali oni koji znaju kako zaista izgleda boravak u kosmos tvrde da je i daleko od istine.

Štaviše, Džon Milis, fizičar i astronmer u NASA kaže da bi seks u svemiru bio prava logistička noćna mora. Astronautima teško da bi palo na pamet da tako nešto izvedu, a razlozi su brojni.

Kao prvo, od laganog lebdenja u malom prostoru nema ništa. Približiti se jedno drugom u svemirskoj stanici, bilo bi ravno pokušaju zagljaja dok skačete padobranom iz aviona.

To je ta sila Foto: Pexels/Russ Jani

Čak i najblaži dodir je gotovo nemoguć i astronauti ne bi mogli da jedno drugom ostanu blizu, ako nisu dobro "usidreni".

Verovatnije je da bi se  nekontrolisano sudarali i jedno sa drugim, a i sa svojim brodom.

Do "akcije" bi eventualno moglo da dođe jedino ako bi delili vreću za spavanje. A to i nije baš neka svemirska romantika.

Mikrogravitacija vam nije prijatelj Foto: Pexels/Mauro B

Da stvari budu gore, mirkogravitacija može da oteža muškarcima da postignu erekciju, a duži boravak u svemiru ponekad dovodi do smanjenja penisa.

I naravno, tu je pitanje higijene -  znoj i telesne tečnosti bi letele svuda okolo i bilo bi vrlo teško izbeći ih.

Nije baš ni higijenski Foto: Tanjug/AP

Uprkos svemu tome, jedan od najvećih sajtova sa pornografskim sadržajem, Pornhab, najavio je još pre tri godine da želi da snimi film u svemiru, ali nikako da prikupe sredstva. Da li će im to poći za rukom - i skupljanje sredstava, a i snimanje - ostaće da se vidi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • MrsiMudoje

    8. decembar 2018 | 20:53

    Pa cini mi se da se svemir spustio na zemlju !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA