"Izvinite, ipak niste postali milioner": Haos na božićnoj lutriji u Švajcarskoj za vreme izvlačenja dobitnika (VIDEO)

Novo izvlačenje i proglašenje dobitnika održaće se nakon Božića

  • 1

Na švajcarskoj televiziji u subotu je izvučen dobitnik nagrade od milion švajcarskih franaka, ali je istog trenutka morao da ih se odrekne zbog zbrke koja je nastala.

Iz bubnja je izvučeno ime Švajcarca Andreasa Burklija koji je odmah proglašen pobednikom u sklopu emisije "Hepi dej" na javnoj televiziji SRF. Naknadno se televizija izvinila uz objašnjenje da se dogodila greška zbog tehničkih problema, javlja švajcarski Blick.

Lutrija je organizovana tako da igrači uplate po 10 švajcarskih franaka i pošalju svoj listić. Deset potencijalnih dobitnika ulazi u poslednje izvlačenje. Dok su se nemački peval Herbert Gronemejer i televizijski voditelj Robi Koler pripremali za izvlačenje, imena potencijalnih dobitnika pojavila su se na ekranu iza njih.

Svih desetoro trebali su da budu spremni uz svoj telefon za poziv koji bi ih učinio milionerom. Prema pravilima igre, u slučaju da se neko ne javlja, u igru ulaze dodatna imena.

Kako se jedan od desetorice prilikom prethodne provere nije javljao, a drugi nije naveo telefonski broj, organizatori su u igru ubacili 11. i 12. igrača. Kako se ni 12. nije javljao, uzeli su 13. listić. U tom trenutku nastala je zbrka jer se na ekranu pojavilo samo devet imena.

Kako se termin emisije približavao kraju, organizatori su požurili i greškom ručno stavili 11 listića u bubanj iz kojega je izvučeno ime Andreasa Burklija i Herbert Gronemejer ga je nazvao telefonom, ali ovaj se nije javio i emisija se tako završila.

Kompanija Svislos, koja organizuje lutriju, kasnije se izvinila u saopštenju, pa su napomenuli da je izvlačenje moralo ručno da se obavi zbog tehničkih problema.

U bubanj je ubačeno 11 imena umesto 10, i taj dodatni je izvučen. Organizatori su pritom naglasili da se, prema pravilima, igrač koji je proglašen dobitnikom nije kvalifikovao jer se nije javio na telefon.

Novo izvlačenje i proglašenje dobitnika održaće se nakon Božića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Змија

    25. decembar 2018 | 17:03

    А,ја мислио само код нас варају народ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA