Rusija u kalendaru za 2019. godinu otkrila svoje tajno oružje: Ovaj raketni sistem isporučuje "robu" na bilo koje mesto na svetu (FOTO)

Kalendar se razlikuje od običnog po doze "vojničkog " humora

  • 0

Ministarstvo odbrane Rusije je na svom nalogu na Instagramu objavio šaljivi kalendar za 2019 godinu, koji korisnici mogu da preuzmu u visokoj rezoluciji.

- Sa zadovoljstvom vam predstavljamo originalni kalendar Vojska Rusije za 2019. godinu, koji se može skinuti u visokoj rezoluciji - navodi se u potpisu.

Po strukturi kalendar se ne razlikuje od običnog, to je brošura slikana po mesecima u godini.

Međutim, vojska je u dizajnu dodala "vojnički" humor.

 
 
 
View this post on Instagram
Рады представить вам наш оригинальный календарь «Армия России» на 2019 год, который можно скачать в высоком разрешении! Активная ссылка для загрузки календаря в один клик - на странице профиля. • We are glad to present you our original calendar “The Russian Army” available for downloading in high resolution! You may find an active link for downloading all the package in one click on our profile page. #миноборонырф #армияроссии #календарь #календарь2019 #новыйгод #новыйгод2019 #мультимедиа #armyrussia #russianmilitary #calendar #calendar2019 #thenewyear #2019iscomingA post shared by Минобороны России (@mil_ru) on

Na januarskoj stranici kalendara prikazan je mobilni raketni sistem sa potpisom “Isporuka robe na bilo koje mesto na svetu “.

Februar prikazuje ruski turbopropelerski strateški bombarder-raketni nosač, najbrži avion na svetu sa turbopropelerskim motorima, Tu 95. Prema klasifikaciji NATO-a ovaj avion se zove “ Medved “, tako da Ministarstvo ističe da “ruski medvedi“ zimi ne padaju u zimski san.

April je u Rusiji vreme kada se ispod snega probijaju visibabe. Međutim, na aprilskoj stranici nije prikazano cveće, već kamuflirani pešadinci sa puškama.

U maju se vojska priprema za jedan od glavnih događaja u ruskoj armiji - “Parade pobede 9. maja“. Na odgovarajućoj stranici prikazana su deca koja marširaju- očigledno kao znak kontinuiteta tradicije koja se prenosi generacijama.

Ruska vojska smatra da kod njih čak i “krokodili pucaju“, pa je na stranici avgusta prikazan helikopter Mi-24.

Ministarstvo odbrane takođe se našalilo u vezi sa izrazom koji se često sreće redovan korisnik PK (personalong kompjutera), na kome je prikazan vojnik sa mitraljezom kalašnjikov (PK).

(Telegraf.rs/Sputnik.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA