Devojka se probudila pored dečka i više nije mogla da čuje muške glasove

Takvo retko stanje pogađa jednog od 13.000 obolelih od gubitka sluha

  • 1
Slušanje, sluh, prisluškivanje Foto-ilustracija: Pixabay

Devojci u Kini dijagnostikovano je retko zdravstveno stanje zbog kojeg ne čuje glasove muškaraca, ali može čuti ženske glasove.

Devojka koja je identifikovana kao Čen otkrila je da ne može čuti svog momka, a noć pre je zaspala sa "zujanjem" u ušima.

Požurila je u bolnicu u Sjamenu, gde su lekari bili zbunjeni.

- Mogla je čuti kad sam razgovarao sa njom, ali kad je ušao mladi muškarac, nije ga uopšte mogla čuti - rekla je dr. Lin Ksiaoking, prenosi Russia Today.

Doktorka je ubrzo devojci Čen dijagnostikovala gubitak sluha obrnutog nagiba, što znači da može čuti samo visoke frekvencije. Lekari misle da je stanje možda povezano sa stresom.

Takvo retko stanje pogađa jednog od 13.000 obolelih od gubitka sluha. Teško ga je otkriti jer i pacijenti i medicinski stručnjaci često nisu svesni tog stanja.

Pacijenti mogu imati simptome kao što je teško razumevanje ljudi kada govore na telefon zbog niže frekvencije, pa ne čuju zujanje frižidera, piše avaz.ba.

(Telegraf.rs/srpskainfo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Cale

    12. januar 2019 | 19:19

    Ima li obrnuta bolest,da ne cujem zenu,dobrovoljno se prijavljujem da se inficiram

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA