≫ 

Zamonašio se Sneško Belić: Mantiju obukao na veliki praznik i to na Svetoj Gori (FOTO)

Dečiju razdraganost i nevinost pravi hrišćani nikada ne gube

  • 6

Sneško Belić se "zamonašio" na Svetoj gori, javili su ovom prelepom fotografijom monasi jednog od manastira Atosa

Na Badnji dan, uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika, nekoliko duhovnika je božićnu vedrinu ispoljilo u porti manastira, pa sebi od snega napravilo novog brata. 

Dali su mu monašku kapu skufiju, crni šal, ali i "tradicionalnu metlu", koja se obično Snešku Beliću stavlja u ruke. Umesto šargarepe, limun je ovom mediteranskom snežnom monahu poslužio kao nos.

Ono što bi neko protumačio kao neozbiljnost monaha, zapravo su dečija razdraganost i nevinost, koju pravi hrišćani nikada ne treba da gube.

- Zaista vam kažem, koji ne primi Carstva Božijega kao dijete, neće ući u njega - podsetili su oni uz sliku na reči Isusa Hrista iz Jevanđelja po Mateju.

Inače, fotografije života iz snegom zavejanih svetogorskih manastira donose poseban mir svima koji ih gledaju. Monasi koji ispod snega beru još sveže limunove i pomorandže, pokazuju koliko je na tom svetom mestu priroda, u svim svojim pojavama, u skladu.

Sa druge strane, sami pejzaži Atosa u zimu oduzimaju dah svojom velelepnošću. Kako priroda Svete gore očarava u ove dane pogledajte OVDE.

VIDEO: Ovako izgleda prvi beogradski iglo!

(D. D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • 👤

    13. januar 2019 | 19:31

    Људи, ко није био на Атосу, тешко може да схвати шта је истинско Православље и права вера. Стварно су монаси тамо људи детињег срца. И стварно се моле за цео свет, а опет не излазе из"свог света". То је парче раја на земљи у правом смислу те речи. Време стоји, а смрт не постоји. Редакцијо хвала за текст.

  • Ateista senior

    13. januar 2019 | 19:46

    Lepo je dete -sneško okićen za tako značajan dan ali ga niko nije pitao dali to želi,prisile ne bi trebalo biti kod maloletnih.

  • Mili

    13. januar 2019 | 19:55

    Ne pravi sebi idola niti kakva lika, nemoj im se klanjati niti im služiti! (Da me neko ne shvati pogresno, ali ne znam da li im je dozvoljeno ovo da rade) Ali svejedno ako jeste, lep gest

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA