• 12

Ravnozemljaši se spremaju da dokažu da je Zemlja ravna ploča: Plove ogromnim kruzerom, a svi se pitaju da li se plaše da će "pasti preko ivice"

Iako ova organizacija nije pružila dodatne informacije o ovom putovanju, možda će pokušati da u posadu broda uključe ljude koji se slažu sa njima, ali to će, prema rečima stručnjaka, biti teško

  • 12

Grupa ljudi koji veruju da je Zemlja ravna ploča najavila je svoju "najveću, najhrabriju i najbolju avanturu ikada", konvenciju i konferenciju na kruzeru za novinare, planiranu za 2020. godinu. Na njoj će svetu predstaviti "dugo skrivane istine".

Oni žele da i ostatku čovečanstva "otkriju istinu i raskrinkaju pseudonaučne činjenice" tako što će predočiti "dokaze" da je naša planeta nepokretna ravna ploča.

Ravnozemljaši su obećali divno druženje na kruzeru. Na konvenciji će učestvovati i poznati ravnozemljaši kao što su reper B.o.B. i američka rijaliti zvezda Tila Tekila.

Učesnici će moći da uživaju u restoranima, bazenima i veštačkom surfovanju.

- Verujemo da je zemlja statična i ravna, ali nismo rođeni s tim stavovima. Kao i vi, odrasli smo verujući u heliocentričan model svemira. Posle detaljnih eksperimenata, analiza i istraživanja, došli smo do spoznaje da istine naše astronomije nisu ono u što smo verovali - saopštili su ravnozemljaši.

Međutim, postoji jedan problem za one koji žele da ubede ostatak sveta da je Zemlja ravna - navigacioni sistemi kruzera, kao i drugih plovila, oslanjaju se na činjenicu da Zemlja nije ravna ploča i teoretski pobijaju verovaranja u teoriju ravnozemljaša.

Iako postoje različite teorije unutar Ravna zemlja zajednice, osnovno verovanje je da je ona ravna. Oni tvrde da nakon "opsežnog eksperimentisanja, analize i istrađivanja", pristalice veruju da Zemlja nije okrugla.

Uobičajen model koji se nudi za tačnu topografiju Zemlje je da je ona veliki disk, okružena "zidnom barijerom" - Antarktikom.

Ovo su ravnozemljaši odgovorili svima koji su ih upitali da li se "plaše da će pasti preko ivice Zemlje ako kruzer predaleko otplovi".

Iako ova organizacija nije pružila dodatne informacije o ovom putovanju, možda će pokušati da u posadu broda uključe ljude koji se slažu sa njima, ali to će, prema rečima stručnjaka, biti teško.

- Plovim svetom 23 godine i nijednom nisam sreo kapetana koji veruje da je Zemlja ravna - rekao je bivši kapetan broda Henk Keijer.

VIDEO: Ovi poznati veruju da je Zemlja ravna ploča: Da li su u pravu?

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Fgghm

    Ee da mi jecznati ko je uzeo lovu na ovoj gluposti

  • Boki

    Neko je od ove budalaštine napravio izuzetno dobar biznis.

  • Majstor

    A sta kad dodu do kraja ploce, u rikverc pa nazad

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima