≫ 

Ovo su najbogatiji kriminalci svih vremena: Zgrnuli su bogatstvo na raznim "poslovima", a među njima je i jedna žena (FOTO)

U većini slučajeva nisu uspeli dugo da uživaju u raskalašnom životu

  • 3

Ovih 10 kriminalaca uspelo je da sakupi ogromno bogatstvo putem trgovine drogom i raznih drugih zločina. Međutim, u većini slučajeva to bogatstvo nije bilo dovoljno da spasu sopstvenu kožu i uživaju u raskalašnom životu.

Dok neki izdražavaju velike kazne zbog svojih dela, neki su odavno mrtvi. Međutim, kriminalac koji i dalje vodi glavnu reč kada je u pitanju trgovina heroinom i dalje je u bekstvu, a mnogi za njega nisu ni čuli.

DAVUD IBRAHIM

Trenutno ga traži Interpol, a ovaj zloglasni indijski kriminalac možda se krije u luksuznom bunkeru u Karačiju u Pakistanu, prema medijskim izvorima. On kontroliše 75 posto svetske trgovine heroinom, ali ima i druge poslovne interese, uključujući dijamante, zlato i nekretnine.

Njegovo bogatstvo je navodno deset puta veće od bogatstva Osame bin Ladena, a podaci iz 2015. godine pokazuju da ima 6,7 milijadri dolara.

Pretpostavlja se da je njegovo bogatstvo poraslo u poslednje tri godine, zato se našao na prvom mestu ove liste.

PABLO ESKOBAR

Osamdesetih godina prošlog veka, vođa medeljinskog kartela bio je sedmi najbogatiji čovek na svetu. Trgovina drogom sigurno se isplatila ovom Kolumbijcu, dok ga nisu ubili 1993. godine. Njegovo bogatstvo procenjeno je na 30 milijardi dolara.

Eskobar je jedan od najpoznatijih kriminalaca Printskrin: Youtube/Moises Villadiego

AL KAPONE

Ozloglašeni američki gangster stekao je bogatstvo alkoholom i krijumčarenjem dobara u vreme zabrane 1920-ih. Uhapšen je 1932, godine, Al Kapone je odslužio 11 godina u Alkatrazu.

Tvrdi se da je Kapone zaposlio preko 600 gangstera kako bi zaštitio svoj posao od rivalskih bandi. Na osnovu inflacije, njegovo carstvo danas bi vredelo oko 100 miliona dolara.

I Kapone je zaradio veliko bogatstvo Foto: Wikimedia/Chicago Bureau (Federal Bureau of Investigation) - Wide World Photos

FRENK LUKAS

Od kraja '60-ih do sredine '70-ih, ovaj njujorški gangster je zarađivao do milion dolara dnevno dilujući heroin. Tokom rata u Vijetnamu, Lukas je stupio u kontakt sa američkom vojskom kako bi krijumčario drogu unutar kovčega vojnika poginulih u borbi.

Lukas je imao 52 miliona dolara na Kajmanskim ostrvima.

Lukas je zaradio 52 miliona dolara Foto: Wikipedia/Luigi Novi

AMADO KARILJO FUENTES

Devedesetih godina prošlog veka, "gospodar neba" krijumčario je tone droge iz Kolumbije i Meksika u SAD. Međutim, šef kartela Huarez neslavno je završio i umro je tokom plastične operacije u pokušaju da promeni svoj izgled.

Nadimak je dobio zato što je privatnim avionima prevozio drogu.

Njegovo bogatstvo procenjuje se na 25 milijardi dolara.

Zvali su ga gospodar neba Foto: Mug shot

BERNARD MADOF

Ovaj američki prevarant je poznat po tome što je prevario hiljade investitora putem Ponzi šeme. Međutim, imaće dovoljno vremena da razmisli o posledicama svojih postupaka, jer je 2009. godine osuđen na 150 godina zatvora zbog iznude 60 milijardi dolara od svojih klijenata.

Navodno je zaradio 820 miliona dolara.

Madof je poznati prevarant Foto: WIkipedia

VIKTOR BOUT

Bout je dobio nadimak "trgovac smrću" i najveći je svetski trgovac oružjem, koji trenutno služi 25-godišnju zatvorsku kaznu u SAD-u. Ovaj bivši oficir u sovjetskim vazduhoplovnim snagama prodao je oružje na sve četiri strane sveta nakon pada Berlinskog zida.

Procenjuje se da je zaradio oko 6 milijardi dolara.

Najpoznatiji trgovac smrću Foto: Wikipedia/Drug Enforcement Administration

ALEN STANFORD

Tokom 2012. godine ovaj američki milijarder proglašen je krivim prevaru od 7 milijardi dolara, pranje novca i ometanje pravde.

Njegovo bogatstvo procenjuje se na skoro 2 milijarde dolara.

Milijarder koji je varao druge Foto: Wikipedia

GRIZELDA BLANKO

Poznata i kao "crna udovica", "kokainska kuma", bila je gospodar droge za medeljinski kartel Pabla Eskobara. Izveštaji tvrde da je na svom vrhuncu vredela 2 milijarde dolara. Bila je najpoznatija po nemilosrdnim ubistvima. 2012. je ubio plaćeni ubica u Medeljinu.

Poznata crna udovica Foto: Profimedia

HOSE FIGUEROA AGOSTO

Ovaj čuveni portorikanski diler droge hapšen je nekoliko puta, a navodno je zaradio milione reketiranjem. Na sam vrh zločinačke organizacije dospeo je nakon što je ubio vozača koji je navodno ukrao pošiljku kokaina. kontrolisao je preko 90 posto prometa droge iz Dominikanske republike u Portoriko. Trenutno služi kaznu zatvora od 205 godina, a njegovo bogatstvo procenjuje se na 100 miliona dolara.

VIDEO: Prodaje se čuvena luksuzna kuća mafijaša u kojoj su nekada štekani dijamanti

(Telegraf.rs/A. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA