≫ 

Napravili meni posvećen Eskobaru: Služe burger sa lažnim kokainom i urolanom novčanicom, a ako naručite "patrona", dobićete još nešto (FOTO)

Aludiranjem na kralja kokaina, neki ljubitelji hamburgera smatraju da su vlasnici restorana naivni i da ne znaju za bol i strah koji je Eskobar izazvao tokom svoje vladavine

  • 0

Restoran brze hrane "Pablo Eskoburger" u Melburnu u Australiji našao se na udaru javnosti nakon fotografija na kojima služe burgere sa lažnim kokainom i kešom, dok ih na društvenim mrežama kritikuju da podstiču upotrebu droge.

Kao i svi restorani širom sveta, i ovaj se trudi da originalnim jelovnikom privuče što veći broj mušterija. Međutim, njihov meni se baš razlikuje od drugih, pa tako ovde možete da naručite "patron burger", koji dolazi sa linijom belog praha preko lepinje (koji podseća na kokain) i lažnom novčanicom od 100 dolara.

Ovako izgleda burger patron Foto: facebook/Pablo's Escoburgers

Burger se služi uz plastičnu vrećicu punu belog luka u prahu i srebrnom kašikom. Na ovaj način, restoran jasno odaje počast čuvenom Pablu Eskobaru, jednom od najvećih narko-bosova na svetu, zbog čega se našao na udaru javnosti.

Aludiranjem na kralja kokaina, neki ljubitelji hamburgera smatraju da su vlasnici restorana naivni i da ne znaju za bol i strah koji je Eskobar izazvao tokom svoje vladavine.

- Slavljenje zavisnosti od droge i šale na njen račun je glupo i neosetljivo - glasi jedan od komentara.

Uz njega se služi kesa sa belim prahom i kašičica Foto: facebook/Pablo's Escoburgers

Međutim, bilo je i onih koji su pozdravili "originalan dizajn" i rekli kako ovako nešto do sada nisu videli.

Na kraju se oglasio i vlasnik restorana, braneći svoj kontroverzni meni.

Vlasnici kritikovani da podstiču upotrebu droge Foto: facebook/Pablo's Escoburgers

- Veoma smo ponosni na naše burgere, ali takođe razumemo da je Pablo Eskobar bio užasan čovek koji je uništio živote hiljadama Kolumbijaca. Mi ne idealizujemo niti hvalimo Pabla Eskobara svojim ponudama. U pitanju je samo ime burgera. Uživajte - rekao je on između ostalog.

VIDEO: A da nisu ovi burgeri od mesa nilskog kona? Kakve veze nilski konj ima sa Eskobarom? Pogledajte ispod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA