Zavejani Amerikanci imaju rešenje za sneg: Ove moćne mašine najbrže čiste ulice, a evo kako to rešavaju u Rusiji, Kanadi, Norveškoj i Švedskoj (VIDEO)

Zahvaljujući dobro organizovanim službama i efikasnim mahanizacijama, sneg je očišćen u rekordnom roku

  • 11

Sneg i niske temperature paralisale su Sjedinjene Američke Države na nekoliko dana. Škole i pošte nisu radile, ljudi su poslove obavljali od kuće, a napolje su izlazili samo oni koji su morali. Saobraćajnice su očišćene čim su snežne padavine prestale, a evo kako to izgleda kada se zemlje, gde su ovakve ekstremne snežne pojave u pitanju, snalaze po ovom pitanju.

Pored odlične organizacije imaju i zanimljive mehanizme koji bi i nama dobrodošli kod ovakvih vremenskih prilika.

U Americi koriste mašinu koja čisti sneg duž celog puta. Ovako se efikasno uklanja sneg duž obe trake, čime se skraćuje vreme potrebno za čišćenje puteva.

U Kanadi koriste više tipova mašina kako bi raskrčili ulice. Svaka na odrađuje svoj deo posla u ovoj uigranoj proceduri, a na kraju kada se sav sneg pomeri duž trotoara, dođe kamion koji pokupe svu količinu. Na ovaj način ulice i trotoari postaju potpuno prohodni i nema zadržavanja snega koji smeta pešacima.

Rusi imaju izuzetno uigrane službe koje besprekorno funkcionišu po snežnom vremenu. Mašina "zlatne ruke" uklanja sneg kao od šale.

Sneg se potom odvozi do bunkera gde se seče na sitne delove i topi, a onda završi u obližnjoj reci.

Ove nedelje je jedan video snimak sa Fejsbuka pokazao kako Rusi očas posla očiste ulice u centru Moskve.

Na jednoj ulici u Moskvi u Rusiji nalaze se osam vozila za čišćenje snega koji idu jedan pored drugog i jedan iza drugog, kako bi uklanjanje pokrivača bilo što brže i efikasnije.

Vozila koja čiste sneg su raspoređena u pet traka. Onaj sneg koji očisti vozilo iz krajnje leve trake, ostane u drugoj. Taj sneg ukloni vozilo pored njega i sve tako do kraja ulice.

U krajnjoj desnoj traci nalaze se tri kamiona za čišćenje snega koji idu jedan za drugim i uklanjaju sneg.

S obzirom na to da je najviše snega ima baš u toj traci, jer se tu skuplja pokrivač iz cele ulice, u njoj se nalazi i najviše vozila.

Ulica koja je bila prekrivena snegom, je očišćena za samo nekoliko minuta, kako bi kola, kamioni i druga vozila mogla nesmetano da se kreću.

Norvežani pored čišćenja ulica imaju i interesantne načine za uklanjanje snega sa krovova kuća.

Šveđani koriste mehanizme koji im omogučavaju dvostruku efikasnost. Osim što čiste ulice, oni i automatski smeštaju sneg u kamione, koji ga trajno sklanjaju sa ulica, pa nema ometanja ni pešaka ni saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Laza

    2. februar 2019 | 20:01

    A mi?🤣

  • ???

    2. februar 2019 | 21:09

    Ste videli na Youtub pismo bosanca iz Kanade?? Ako niste ?? Plakacete od smeha😁Stari snimak alll je vrh vrhaaa

  • Majstor

    3. februar 2019 | 04:47

    Kod nas je prakticnije imamo puno rupa na putevima, so otopi sneg i sve zavrsi po rupama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA