• 80

"Jutjub" se pridružio u širenju teorije ravnozemljaša da je Zemlja jedna ploča

Jutjub mora da se bolje postara da posetioci dobiju tačne i dodatne informacije zajedno sa tim snimcima

  • 80

Većina zagovornika teorije o ravnoj Zemlji kao ključne dokaze u prilog svojih verovanja navode video-snimke na "Jutjubu".

Profesorka Ešli Landrum Tehnološkog univerziteta u Teksasu ispitivala je ljude na nekim konferencijama "ravnozemljaša" i došala do zaključka da je Jutjub jedno od najjačih oruđa u širenju dezinformacija.

Kao ključne dokaze teoretičari zavere da je Zemlja ravna ploča navode video-snimke postavljene na Jutjubu, za koje tvrde da su prikupljeni dokazi u prilog toga da naša planeta nije sferičnog oblika.

Jutjub mora da se bolje postara da posetioci dobiju tačne i dodatne informacije zajedno sa tim snimcima, navodi Landrum.

Zemlja kao ravna ploča Foto: Wikimedia Commons/Trekky0623

- Ima mnogo korisnih informacija na Jutjubu, ali i mnogo dezinformacija. Algoritmi sajta koji se koriste da vode ljude kroz teme koje bi mogle da ih zanimaju olakšavaju im da završe na pogrešnom mestu“, istakla je teksaška profesorka za Gardijan.

Prema njenim rečima, verovanje da je Zemlja ravna nije samo po sebi štetno, ali dolazi u paketu zajedno sa sumnjom u institucije, autoritet i opšte prihvaćene i utvrđene činjenice.

VIDEO: Ovi poznati veruju da je Zemlja ravna ploča: Da li su u pravu?

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin je Bog

    Srbi su najstariji narod u svim Galaksijama!! Logično je da su Srbi stvorili Zemlju i sve Planete u Sunčanom sistemu i dalje!! Ako Srbin kaže da je Zemlja ravna, onda je to tako!!! Bog je Srbin, tako da sva zbivanja na Zemlji i svim Galaksijama, morate pitati Srbe o svemu! Naravno da svecke zavere kao Vatikan, CIA , UÇK , Hrvati i Crnogorci, pokušavaju da sakriju istinu o Srbima, ali zahvaljujući našoj Pravoslavoj crkvi i mudrim političarima, Srbija će opet postati centar Sveta i svih Galaksija! Dolazi vreme da će se svi moliti Srbinu- bogu!!

  • stvarno?

    nemam stav niti da je zemlja okrugla niti da je plocha. u oba sluchaja ne postoje dokazi. logika mi govori da vodu ne mozesh zakriviti i da se planine mere nadmorskom visinom. zanima me samo gde je nulta tachka mora i kog mora po kome se nadmorska visina izrachunava

  • senad

    Treba uključiti logiku, ako su sva nebeska tela oko nas loptasta.... šta onda reći???

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima