U ovoj zemlji vlada epidemija "tatica": Devojke prodaju svoje telo za novac i poklone, pa dobiju smrtonosnu bolest (VIDEO)

Sve veći broj devojaka i mladih žena zaraženo je HIV-om

  • 5

U Nigeriji je zavladala epidemija bogatih "tatica", koji plaćaju devojkama da imaju seks sa njima, što je dovelo do porasta broja devojaka i mladih žena zaraženih HIV-om.

Prema podacima UNAIDS-a iz 2016. godine, 52.700 devojaka bilo je zaraženo HIV-om, uzrasta između 15 i 19 godina, dok je kod muškaraca taj broj iznosio 19.900.

- Kada smo sproveli dodatna istraživanja, saznali smo da je to povezano sa seksom između osoba između kojih su generacijske razlike u godinama - objasnili su iz jedne organizacije u Nigeriji.

Ovi seksualni odnosi uglavnom uključuju mlade žene, koje su zaveli daleko stariji muškarci uz pomoć novca i poklona.

- Sve što se od njih očekuje jeste da daju svoje telo, svoje meso za džabe - dodaju u organizaciji.

Kako prenosi Vocativ, u Nigeriji se veliki broj reklama i postova odnosi na ovaj problem, a održavaju se i konvencije koje žele da kod devojaka probude svest o ovome i spreče ih da ne upadnu u zamku.

Međutim, ono što je zabrinjavajuće jeste da ovaj problem ne postoji samo u Nigeriji, a mi svakog dana nailazimo na vesti o devojkama koje prodaju svoje telo za materijalnu korist.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA