≫ 

Meganino poslednje putovanje pre porođaja: Sa princem Harijem posetila je Maroko, a jedan detalj fascinirao je sve (FOTO)

Mladom paru se Maroko toliko dopao, da su produžili boravak za još jedan dan

  • 0

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, princ Hari i Megan Markl, dva dana su bili u zvaničnoj poseti Maroku, gde su ostali i treći dan, jer im se ova zemlja toliko dopala, pa su odlučili da produže svoj boravak tamo. U Veliku Britaniju vraćaju se u utorak.

Poseta je organizovana za zahtev kraljice Elizabete, a ovo je ujedno Meganino poslednje putovanje pred porođaj.

Par je dočekan s najvećim poštovanjem i tradicijom ove severnoafričke zemlje.

Kraljevskom paru Maroko se veoma dopao; Foto: Tanjug/AP

Čim su sleteli, vojvoda i vojvotkinja posluženi su tradicionalnom marokanskom hranom, a trudna vojvotkinja je sve prisutne ostavila bez daha zablistavši u besprekornoj odevnoj kombinaciji. I u svim sledećim prilikama, Megan je oduševljavala svojim svedenim, a efektnim modnim stilom.

Megan je blistala u svakoj odevnoj kombinaciji; Foto: Tanjug/AP

Tokom posete Maroku, Megan i Hari najviše su se fokusirali na položaj i obrazovanje žena, a pored toga su se i odlično zabavili - Megan je imala priliku da nauči ponešto o pripremi i kuvanju tradicionalnih marokanskih jela, a ukazana joj je i čast iscrtavanja privremene tetovaže kanom, koji je nezaobilazna ženska tradicija ove afričke zemlje.

Vojvotkinja je sa oduševljenjem prihvatala poklone; Foto: Tanjug/AP

Oni su prvo posetili školu u marokanskim Atlas planinama, da ohrabre devojčice da se školuju bez obzira na prepreke.

Megan je oduševila sve ljupkošću; Foto: Tanjug/AP

Oni su u grad Asni došli helikopterom iz glavnog grada Rabata i dočekale su ih učenice škole koju vodi Marokanska fondacija "Obrazovanje za sve" (Education for All).

Na licima para u svakom trenutku se vidi velika sreća i nestrpljenje; Foto: Tanjug/AP

Ovu školu pohađaju devojčice iz seoskih zajednica čiji roditelji ne bi mogli da plate srednju školu. Smeštene su u internatu, pošto neke od njih dolaze iz sela udaljenih i po 80 kilometara.

Par je veoma srećan i sve vreme se osmehuju; Foto: Tanjug/AP

Stotine meštana izašlo je iz kuća da bi videli Harija i Megan.

Hari i Megan probali su tradicionalne marokanske čajeve; Foto: Tanjug/AP

Megan i Hari ukazana je i čast smeštaja u kraljevskoj palati, a tu je bio i svečani prijem koji su organizovali britanski ambasador u Maroku Tomas Rejli i njegova supruga Li u britanskoj rezidenciji u Rabatu.

Par se sve vreme držao za ruke, a osmehe nisu mogli da sakriju; Foto: Tanjug/AP

Iako su svoje obaveze završili za dva dana kako je i planirano, Megan i Hari su odlučili da ostanu još jedan dan u Maroku, koji im se očigledno veoma dopao.

Svi su se složili da Megan blista; Foto: Tanjug/AP

Dodatni dan iskoristili su za aktivnosti koje njima lično prijaju, pa su između ostalog, obišli i štale sa rasnim konjima, koji su Harijeva velika ljubav.

Ljubav kraljevskog para služi za primer; Foto: Tanjug/AP

Kratka poseta Maroku je Meganino poslednje putovanje u inostranstvo pre rođenja njihovog prvog deteta u aprilu.

Tokom posete, Megan nije skidala osmeh sa lica, ljubav između kraljevskog para je bila gotovo opipljiva u vazduhu. Hari je sve vreme svoju suprugu držao za ruku i konstantno pokazivao naklonost i brižnost prema svojoj ženi.

Svi su komentarisali da Megan nikada nije lepše izgledala, te da se jasno i u svakom trenutku vidi sreća i nestrpljenje koje oboje osećaju zbog skorog rođenja njihovog prvog deteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA