≫ 

Šta nije u redu sa Kimovom rukom? Tajnim znakom je hteo nešto da poruči Trampu (FOTO)

Ovo je drugi susret dvojice lidera

  • 10

Današnji sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog vođe Kim Džong Una očekivano izaziva veliku pažnju javnosti.

Lideri su se priliko susreta rukovali, a potom je Tramp dao izjavu u kojoj je nahvalio severnokorejskog vođu.

Ono što je sve zanimalo jeste njihov govor tela, a Kim je tu definitivno privukao veliku pažnju.

Branimir Vidmarović, koji je diplomirao i doktorirao međunarodne odnose u Moskvi na MGIMO-u, pa je specijalista za japansko-kineske odnose, uočio je zanimljiv detalj u trenucima kad su Tramp i Kim sedili pred novinarima.

Kimova ruka je privukla veliku pažnju Foto: Tanjug/AP

- A šta je bilo ovo, pojma nemam. Čim je seo, Kim je uvio ruku u neprirodan položaj i držao je tako skoro do kraja. Kao da je hteo da pokaže sat svom sagovorniku. Tramp je, naravno, više puta bacao pogled na iskrivljenu ruku i sat.

Da li se Kim hvalio satom? Da li je hteo da mu poruči da vreme izmiče? Da li je to možda nečiji sat iz doba korejskog (ili vijetnamskog rata) kojim Kim želi da dočara deo za SAD neugodnog sećanja? - zapitao se Vidmarović, piše Index.hr.

Postoji i mogućnost da je Kim možda želeo da nekom iz svoje pratnje da neki znak ili da pošalje poruku.

Možda je hteo nekome da pošalje poruku ili da da neki znak? Foto: Tanjug/AP

"IZVODILI TAČKU" DA POKAŽU DA SE DOBRO SLAŽU

Stručnjaci za govor tela ocenili su da su predsednik SAD Donald Tramp i lider Severne Koreje Kim Džong Un uložili veliki napor da pokažu da se slažu na sastanku u Hanoju.

Obojica su se trudili da pokažu da im se odnos poboljšao od poslednjeg sastanka, što se videlo po tome što su oponašali pokrete jedan drugog, izjavio je stručnjak za govor tela Alen Pis, prenosi Rojters.

Eksperti kažu da je ova razmena gestova u suprotnosti sa govorom tela na istorijskom prvom sastanku dvojice lidera, u Singapuru pre osam meseci, kada su obojica pokušavali da ostave utisak "alfa mužjaka".

Nakon tog sastanka, Tramp je izjavio da su se njih dvojica "zaljubili jedan u drugog", što je velika razlika u odnosu na njegove izjave iz 2017. Tada je rekao da je Kim "mali čovek-raketa" i "bolesno štene", a Kim je njega nazvao "senilnim starcem". Tramp ima 72 godine i više je nego dvostruko stariji od Kima koji ima 35.

Stručnjaci su objasnili njihov govor tela Foto: Tanjug/AP

Kim i Tramp su prišli jedan drugom hitro i sa ispruženim rukama, što ukazuje na familijarnost, dok je na prethodnom susretu bilo više oklevanja sa Kimove strane.

Kada su seli, ocenjuju stručnjaci, bilo je znakova napetosti - Tramp je sedeo u svojoj tradicionalnoj, dominatnoj pozi, dok je Kim držao ruke na kolenima, što ukazuje na frustraciju i samokontrolu.

- Obojica su se smejala samo kada se to od njih očekivalo, i onako kako su vežbali - rekao je Kim Jung-hi, direktor korejske laboratorije za govor tela, koji smatra da su predsednici "izvodili tačku".

Dvojica vođa sastaće se u nekoliko navrata i sutra i pokušati da postignu napredak u pregovorima o denuklearizaciji Severne Koreje, koji su do sada imali malo opipljivih rezultata.

VIDEO: Donald Tramp i Kim Džong Un po drugi put oči u oči

(Telegraf.rs/Index.hr/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Drago

    28. februar 2019 | 02:06

    Tajni znak je da nema previse vremena za razgovor, spremno je prase : Evo, Mile je je izvadio prasence iz furunu, pa da ne duzimo ! Kim :D

  • Aca

    28. februar 2019 | 01:02

    Ziveo Kim Dzong Un pravi drzavnik zajeban do bola!I Tramp je dobar samo neka on ostane kao predsednik!

  • Vukac

    28. februar 2019 | 02:02

    Evo sta znaci kada imas nuklearno naoruzanje .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA