≫ 

Opasan izazov "krvav dinar" ponovo popularan: Stiskaju pesnicu na novčiću dok ne šikne krv i umiru od smeha

Sporni snimak napravila je ćerka gastarbajtera iz Srbije

  • 11

Stiskanje pesnice na metalnom novčiću sve dok ne poteče krv - opasan je izazov koji je ponovo popularan među tinejdžerima. A kako izgleda i koliko je mučan, vidi se na jednom od snimaka sa društvenih mreža. Na njemu grupa mladih Nemaca iz sve snage nabija pesnicu na metalni novčić i to toliko jako da krv kaplje na sve strane.

Momci se ne zaustavljaju dok ne naprave ranu iznad svakog prsta. Iako ih bez sumnje ovakva "igra" povređuje i boli, oni se trude da sve vreme ostanu nasmejani kako bi ispali šmekeri i face.

Krv mora da kaplje svuda, Foto: Printskrin/Instagram

S obzirom na to koliko se novi izazov brzo širi i da je sporni snimak napravila ćerka gastarbajtera iz Srbije, pitanje je dana kada će opasan trend početi da se širi i u našoj zemlji. A taman što smo se rešili opasnih "igrica". Ovo su bile najpopularnije.

"PLAVI KIT"

- Svaki zadatak moraš marljivo da ispuniš i niko ne sme da zna ništa o tome. Kad završiš zadatak, pošalješ mi fotografiju. I na kraju igre, umreš. Jesi li spremna? - reči su kojima su se maloletnici uvodili u svet "samoubilačke" onlajn igre "Plavi kit".

Plavi kit podrazumevao je i rezanje po rukama, Foto: Titter/Manon

Koliko je cela stvar opasna, govori i to što je povodom ove opasne morao da se oglasi i MUP koji je izdao upozorenje roditeljima i nastavnicima da obrate pažnju na ponašanje dece.

Igrica "Plavi kit" pre svega je bila usmerena na mlađu populaciju, a izgleda ovako: u periodu od 50 dana igranja pred decu se postavljaju različiti zadaci, u početku manje opasni poput gledanja horor filmova, zatim samopovređivanja urezivanjem plavog kita na rukama, a sve se završava pozivom na izvršenje samoubistva.

"MOMO"

Posle "Plavog kita", opasne igre izazova zbog koje su neka deca izvršila samoubistvo, pojavila se igrica "Momo", koja se širila preko aplikacije "Watsapp".

Igra je bila namenjena najmlađim korisnicima, a posledica igre takođe je mogla da bude i samoubistvo.

Foto: Printskrin/Jutjub/KUTV2News

Počinje tako što se korisnici izazivaju da kontaktiraju s Momom, likom žene uznemirujućeg izgleda, sa veoma krupnim očima, za koju se smatra da je inspirisana horor lutkom japanskog umetnika Midorija Hajašija koji, inače, nema nikakve veze sa igricom. Nakon što deca kontaktiraju s Momom, zadaje im se serija ozbiljnih izazova, a ukoliko neki odbiju, sledi kazna, i na telefon počnu da im stižu preteće poruke i zastrašujuće fotografije.

TROVANJE DETERDŽENTOM 

Ono što je počelo kao šala, pretvorilo se u jako opasan masovni trend na internetu i dovelo do više slučajeva ozbiljnog trovanja.

Deca su masovno prihvatala izazov "londri pods" u kojem su u usta stavljala kesice koncentrovanog tečnog deterdženta i objavljivala snimke na internetu.

- Čak i ako progutate samo malu količinu koncentrovanog tečnog deterdženta (misleći da ste samo zagrizli i pljunuli kesicu) možete uzrokovati dijareju i povraćanje. Takođe, deterdžent može pronaći i svoj put do pluća i ozbiljno ugroziti disanje - upozororili su tada lekari.

(M. L./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Srbin

    11. mart 2019 | 21:46

    Sta lupate ta igra postoji dosta dugo zove se krvavi dinar

  • Milan

    11. mart 2019 | 21:38

    Lupajte minuse ali ovo sam i ja radio u srednjoj skoli :D Ne znam zasto sada kad pogledam stvarno je debilno al jbg.. a i nije nesto previse opasno..

  • Ja sam

    11. mart 2019 | 22:17

    Novi trend kazete a? Ja bre ivo igrao sa drustvom u osnovnoj, bili smo napredni a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA