≫ 

Fensi hotel napravljen od brodskih kontejnera u kojima se prevozila roba: Ovo zdanje je pravi hit u Čileu (VIDEO)

Svake godine, više od milion kontejnera prođe kroz luku u Valparaisu, najznačajniju luku u Južnoj Americi pre izgradnje Panamskog kanala

  • 0

Predstavljamo vam jedinstveni čileanski hotel u kojem je noćenje zaista neobično iskustvo.

Transportne kontejnere u kojima se prevozi razna roba širom sveta odlikuje pre svega izuzetna izdržljivost, ali i mogućnost da se reciklažom promeni njihova namena u prostore za spavanje koji uz samo malo mašte, kreativnosti i dizajnerskog umeća dobijaju zanimljiv izgled.

Upravo od takvih recikliranih brodskih kontejnera napravljen je relativno novi hotel u Valpraisu, drugom po veličini gradu u Čileu.

Svake godine, više od milion kontejnera prođe kroz luku u Valparaisu, najznačajniju luku u Južnoj Americi pre izgradnje Panamskog kanala.

Čileanski pesnik Pablo Neruda, dobitnik Nobelove nagrade, bio je među mnogim poznatim stanovnicima koji su Valpraiso nazivali domom, privučeni živom arhitekturom grada koja mu je pomogla da dobije nadimak "Dragulj Pacifika".

- Ovo je arhitektonski lud grad - kaže vinar Grant Felps, dok ispija vino na krovu svog nedavno otvorenog hotela “"WineBox" (Vinska kutija), koji se nalazi na nekoliko stotina metara od Nerudine kuće i muzeja "La Sebastiana".

Inspirisan vinima, hotel "WineBox" je konstruisan od 25 restauriranih transportnih kontejnera iz obližnje luke San Antonio, a takođe se može pohvaliti i neobičnim, recikliranim nameštajem – nekadašnja kada i česma pretvoreni su u dvosed, ramovi kreveta napravljeni su od drveta iz vinarija, a burad služe kao stolovi.

VIDEO: Ova zgrada je oborila Ginisov rekord, a kad je budete videli izbliza biće vam sve jasno

(Telegraf.rs/Nacionalna Geografija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA