Kim otpustio svog ličnog fotografa zbog ovog poteza: Optužili su ga da je naneo štetu dostojanstvu "velikog vođe" (VIDEO)

Fotograf (47) je otpušten sa posla i iz Radničke partije Koreje - što ga je praktično učinilo građaninom druge klase

  • 14

Lider Severne Koreje Kim Džong-un je navodno otpustio svog ličnog fotografa, zbog toga što je naneo štetu njegovom "vrhovnom dostojanstvu", tako što je blokirao pogled na njega samo tri sekunde.

Čovek, koga je identifikovao samo prezime Ri, otpušten je nakon što je pokušao da napravi bolje fotografije severnokorejskog lidera tokom takozvanih izbora. Prema izvorima iz Pjongjanga, on je kriv jer je blic fotoaparata pokrio vrat "dragog i poštovanog vrhovnog vođe".

Takođe je okrivljen za kršenje još dva pravila - jedan koji zabranjuje fotografisanje u krugu od dva metra od vođe, a drugu koja zabranjuje fotografisanje ili video snimanje neposredno pred njim.

Kao rezultat toga, 47-godišnji fotograf je otpušten sa posla i iz Radničke partije Koreje - što ga je praktično učinilo građaninom druge klase.

To je veliki pad za čoveka koji je pre samo mesec dana dokumentovao samit sa Donaldom Trampom u Hanoju. Incident se dogodio kada se Kim Džong-un pojavio u javnosti tokom izbora u Severnoj Koreji 10. marta.

Severnokorejski lider je stigao na glasanje i kada je prestao da maše gomili, Ri je stao ispred njega da fotografiše. Još jedna kamera iza gomile uhvatila je tačan trenutak kojim je Rijeva sudbina zapečaćena i snimak je kasnije emitovan na državnoj televiziji.

Izvor upoznat sa situacijom je južnokorejskom sajtu NK Dejli da se ovaj čin smatra "antipartijskim činom narušavanja vrhovnog dostojanstva naše partije". Drugi izvor je novinama rekao da je Ri skoro odmah otpušten.

- Glavni fotograf, koji je bio na licu mesta, rekao je Riu da je forografija koji je snimio ispred Kim Džong-un-a šteti Vrhovnom Dostojanstvu, i otpustio ga - kaže drugi izvor.

(Telegraf.rs/Daily mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA