≫ 

Zatvor u kom bi svi robijali: Kriminalci imaju ključ svoje ćelije, a stražari moraju da im kucaju na vrata (VIDEO)

Žele da im iskažu poštovanje kao pojedincima

  • 3

Za razliku od većine zatvora u kojima se kriminalci drže pod ključem i prati se svaki njihov korak i potez, neki današnji zatvori izuzetno su opremljeni i sređeni. Upravo takav je i zatvor HMP Bervin u Velsu, u kojem zatvorenici čak imaju priliku da poseduju ključ svoje sobe kako bi mogli nesmetano da izlaze iz nje i čuvaju svoje stvari na sigurnom.

Najveći zatvor u Engleskoj i Velsu uveo je tu politiku jer nastoje da zatvorenicima pristupe na rehabilitacioni način kako bi im iskazali poštovanje kao pojedincima. Uz to, policajci i drugi zatvorenici prvo treba da pokucaju na vrata sobe pre ulaska, ali ako dođe do neke situacije ili potrebe za pretresom sobe, policajci u tom slučaju imaju pravo sami da uđu, prenosi Index.hr.

Zatvorenici u spomenutom zatvoru pripadaju kategoriji C, odnosno onoj grupi okrivljenih za koje se najmanje veruje da će pokušati da pobegnu, ali im se ne može verovati u otvorenim zatvorima. Osim pogodnosti posedovanja ključa svoje sobe, zatvorenici u ovom zatvoru imaju dobro uređene i opremljene teretane i prostorije za druženje koje liče na one u studentskim domovima.

VIDEO: Povećavaju se kapaciteti zatvora u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • КАСПЕР

    2. april 2019 | 06:46

    ..., A њихове жртве, два метара испод земље, или закључани са два кључа. ТАКО НОРМАЛНО!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA