≫ 

Crne dijamantske jabuke rastu samo na jednom mestu na svetu i koštaju 783 dinara po komadu (FOTO) (VIDEO)

Toliko su lepe da mnogi voćari sumnjaju da su ovi plodovi zapravo mit i da zaista ne postoje

  • 9

Jabuke su obično crvene, zelene, žute ili kombinacija te tri boje, ali kada se pravi geografski uslovi sretnu, one mogu biti i tamno ljubičaste, gotovo crne boje. Barem se tako opisuje sorta crnih dijamantskih jabuka koje rastu samo na planinama Tibeta i izgledaju toliko magično da mnogi voćari ne veruju da zaista postoje.

Jabuke koje spolja izgedaju kao izvajane od tamnog voska, uglančane kao dijamant, navodno su zapravo vrsta kineskog crvenog delikatesa, ali je mnogo sunca i jako ultraljubičasto zračenje doprinelo da iz crvene pređu u tamno ljubičastu boju. Tome dodaje i nadmorska visina provincije Ningči, gde navodno rastu, kao i  drastična temperaturna razlika između dana i noći.

 
 
 
View this post on Instagram
#blackdiamondapples grown in the Tibetan Highlands!! #wow 😍😜🙏🏾💯A post shared by Djedefre Memnon KKR 360 (@djedefre_memnon_kkr) on

Ove jedinstvene geografske karakteristike čine područje idealnim za rast crnih dijamantskih jabuka.

Uzgoj ovih jabuka u voćnjacima na Tibetu počeo je tek 2015. godine. Kako prenose lokalni portali, niske temperature tokom noći potrebne su da bi se postigla ova boja kore, ali negativna posledica toga je da je prinos po stablu daleko manji nego kod običnih jabuka. Nadalje, samo 30 odsto prinosa ispunjava potrebne standarde boje da bi mogle da se prodaju kao crne dijamantske jabuke.

Upravo zbog male količine one se mogu kupiti samo u ekskluzivnim prodavnicama u Pekingu, Šangaju, Guangzou i Šendženu. Obično se prodaju u pakovanju od 6 do 8, a cena im je oko 50 yuana po voćki, što je oko 783 dinara za samo jednu jabuku.

Kako prenosi odditycentral.com, ove jabuke su prava misterija čak i među voćarima, te pojedini ne veruju ni da one zaista postoje. Neki korisnici foruma o uzgoju voća ubeđeni su da se fotografije ovih jabuka obrađuju u programima kako bi im kora delovala tamnije nego što zaista jeste. Dok neko stvarno ne bude držao ovu voćlu u ruci, nećemo znati.

VIDEO: Deda Branislav pravi najtraženiji prirodni lek

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Тодорић

    2. april 2019 | 18:54

    Добро,а какав им је укус?

  • Racki

    2. april 2019 | 21:56

    Sad ce valjevcani i sapcani da farbaju i prodaju upola cene xe xe...kad mogu da slikaju auto sa petoro a kad odes ono troje vrata ima...

  • Jao

    2. april 2019 | 20:14

    Voce naj, jabuka,kruska, šljiva šta od toga bolje ima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA