Prijateljstvo nema granice: Dečak već 6 godina na leđima nosi bolesnog drugara koji ne oseća noge (VIDEO)

Samo da bi prešli put od učionice do toaleta, 70-ak metara, potrebna su im tri minuta

  • 6

Zang Zeu (12) dijagnostifikovana je autoimuna neurološka bolest (miastenija gravis) kada je imao četiri godine, zbog čega je Zang postepeno gubio kontrolu nad mišićima u nogama.

Kada je krenuo u školu, njegovi roditelji vozili su ga svakog dana, ali nisu mogli da mu pomažu da se kreće po školi između časova ili kada je trebalo da ide u toalet. Međutim, pomoć je bila brza. Čim su se upoznali u prvom razredu, njegov sadašnji drug odlučio je da će on da bude bolesnom dečaku ono što njegove vlastite noge ne mogu. I od te odluke nije odstupio nijednom za šest godina njihovog prijateljstva.

- Veći sam od njega. Mislio sam da, ako mu ja ne pomognem, niko drugi neće. Ja imam 40 kilograma, a on samo 25, pa mi je lako da ga nosim - sramežljivo je izjavio drugar.

Ipak, to nije tako lako... Samo da bi prešli put od učionice do toaleta, 70-ak metara, potrebna su im tri minuta. Bolesni dečak kaže kako svom drugu ne može dovoljno da zahvali za njegovu dobrotu.

- On je moj najbolji prijatelj. Svaki dan uči, razgovara i igra se sa mnom. Zahvalan sam mu što se svaki dan tako brine za mene - rekao je Zang.

Čak ni majka ovog dečaka nije znala za njegove nesebične radnje sve dok nije za to saznala od drugih učenika.

Kada su ga upitali šta bi želeo da bude kad odraste, dečak dobročinitelj je rekao da želi da nastavi da pomaže drugima i da volontira za dobrobit društva.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA