Magistar Marko otišao u Frankfurt da radi na građevini, pa snimio poruku sa radnog mesta: Nemojte da dolazite (VIDEO)

On kao magistar mora da radi na građevini, zato što kako kaže, "nije ni u jednoj političkoj stranci"

  • 26

Marko Mihaljević (27), magistar primarnog obrazovanja, pre sedam meseci je iz Babine Grede došao u Frankfurt i zaposlio se na građevini. Jedan je od mladih ljudi koji nisu uspeli pronaći posao u domovini, pa su u nadi za boljom budućnosti došli u Nemačku.

Međutim, da ni u Nemačkoj ne teče med i mleko uverio se i sam. Kaže, mislio je da će biti lakše kako vreme bude išlo, ali sve mu je teže, piše Feniks magazin.

Snimio je i video sa svog radnog mesta i poručio mladim Hrvatima da ne dolaze ako nisu sigurni, jer je i sam mislio da će biti drugačije.

- Provodim dane radeći ovaj posao. Ne potcenjujem nikoga i nikakav posao, jer nikada u životu nisam nikoga potcenio, ali radim posao za koji mi ni ne treba osnovna škola. Magistar zvuči lepo, ali moram ovde crnčiti od jutra do mraka za golu egzistenciju jer mi to nije dozvoljeno u Hrvatskoj. Zašto mi nije dozvoljeno? Zato što nisam ni u jednoj političkoj stranci - smatra Marko.

Kaže, kako ga ljuti što kao magistar mora raditi na građevini, ali trenutno nema izbora.

Na kraju je mladima poslao jednu poruku.

- Nemojte ići iz zemlje ako ne morate i po svaku cenu, ostanite u Hrvatskoj ako možete - rekao je Marko.

Šta je još rekao poslušajte u ovom snimku:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Dr

    28. april 2019 | 15:04

    Ma dosta mi je vise ovih koji su otisli i savetuju da se ne dolazi ni slucajno jer toboze oni piginuse od rada ali nece da se vrate jer misle na nas da nama bude lepo i da uzivamo u svojim zemljama dok se oni jadni muce ali ipak dolaze na odmor sa meckama i bmw x7. Koga bre vi vise lazete. Pa nigde se ne beru pare na drvetu ali ti bar daju platu i pisao. Ja kao lekar ovde nisam pozeljan dok moje kolege za godinu dana rada idu na Tenerife na odmor. Ja sljakam sta stignem. Od moleraja do djackih ekskurzija. A vi pametnjakovici sto nas sacetujete da ne dodjemo ne boj te se necemo uzeti vase parce hleba

  • Pera poskok

    28. april 2019 | 12:52

    Naivni ili glupi misle da na zapadu pare padaju sa neba. Ja bio tamo i mogu da tvrdim da je tamo jedino bolja organizacija, a za evro moraš dobro da oznojiš guzicu. Da se toliko radi kod nas i da lopovi ne kradu, i mi bi bili bogata zemlja.

  • VB

    28. april 2019 | 12:41

    "magistar primarnog obrazovanja", mozda nisam u toku, sta je to?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA