≫ 

Kejt Midlton i princ Vilijam proslavili su 8. godišnjicu braka, a vojvotkinja od Kembridža je od kraljice Elizabete II dobila i novu titulu (FOTO)

Ova titula je Kejt svrtstala u veoma ozbiljno društvo

  • 3

Za Kejt Midlton ponedeljak je bio posebno svečan dan i to ne samo zbog 8. godišnjice od udaje za princa Vilijama već i zbog priznanja koje je dobila od njegove bake - kraljice Elizabete.

Kraljica je Kejt proglasila damom Velikog krsta Kraljevskog viktorijanskog reda, najvišim mogućim rangom.

Kraljevski viktorijanski red je osnovala kraljica Viktorija još 1896. godine kako bi joj omogućio da prepozna ljude koji su joj pomagali i zastupali je. Vladajući monarh lično bira ko će poneti ovo zvanje.

Foto: Profimedia

Ova titula je Kejt svrtstala u veoma ozbiljno društvo. Među vitezovima i damama Velikog krsta su i kraljičini sinovi, prinčevi Endrju i Edvard i vojvotkinja od Kornvola Kamila.

Položaj velikog majstora Reda stvoren je 1937. godine i na njemu je bila kraljica majka do svoje smrti 2002. godine. Kraljica Elizabeta je na tu poziciju imenovala svoju ćerku, princezu Anu 2007. godine.

Kraljičin muž princ Filip je titulu Viteza velikog krsta kraljevskog viktorijanskog reda dobio 2017. godine na 70. godišnjicu braka sa Elizabetom.

Foto: Tanjug/AP

KAKO SU VILIJAM I KEJT PROSLAVILI GODIŠNJICU?

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža, princ Vilijam i Kejt Midlton, 29. aprila su proslavili osmu godišnjicu braka.

Ako je sudeći prema prethodnim godinama, par je ovaj dan najverovatnije proveo sa svoje troje dece, prinčevima Džordžom i Luisom i princezom Šarlot, istakao je ekspert za kraljevsku porodicu Omid Skobi.

Njima je teže nego drugim parovima, jer ne mogu samo da odluče da odu u restoran u Londonu, iako sam čuo da su to nekoliko puta uradili i prošli neprimećeno. Ali, poslednjih godina oni svoju godišnjicu slave u uskom krugu porodice – dodaje on.

Foto: Tanjug/AP

– Deca su u ovo vreme obično na raspustu, pa će to biti jedan lep porodični dan – smatra Skobi.

Ipak, ima i onih koji misle da ove godine nije bilo nikakvog slavlja niti okupljanja, jer su glasine da princ Vilijam vara Kejt sve glasnije. Navodno je reč o Rouz Henberi, nekadašnjoj prijateljici Kejt Midlton, sa kojom je vojvotkinja odavno u svađi.

Šuška se da su Vilijam i Rouz, koja je takođe u braku, započeli aferu još dok je vojvotkinja bila trudna sa trećim detetom.

VIDEO: Zbog ovoga bi trebalo da se ugleda na vojvotkinju

(Telegraf.rs/People.com/Story.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA