≫ 

Otac (66) i ćerka (40) istog dana diplomirali na istom fakultetu: Zajedno su učili i spremali ispite, a evo šta kažu o svojim studentskim danima

Otac je kako je studiranje sa kolegama koje su mnogo mlađe od njega bilo zanimljivo iskustvo

  • 6

Penzionisani inženjer poljoprivrede Mehmet Fati (66) iz Turske i njegova 40-godišnja ćerka Fejza Jildiz diplomirali su istog dana na istom fakultetu.

Na svečanoj promociji diplomaca Fakulteta islamskih nauka Univerziteta u Usaku, prisustvovali su Fejza Jildiz i njen otac Mehmet Fati, koji je prethodno na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta Ege diplomirao 1978. godine.

Fati je niz godina radio u javnim institucijama nakon čega je otišao u penziju. Uprkos poodmaklim godinama, želja za učenjem je uvek bila prisutna.

- Moja ćerka, majka dvoje dece, je domaćica. Želeli smo zajedno da studiramo na Fakultetu islamskih nauka. Na fakultet smo se upisali pre četiri godine - pojasnio je Fati.

Dodao je da su on i ćerka studirali na istom odseku, ali u različitim grupama.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Iako smo odvojeno išli na predavanja, uvek smo zajedno bili u školi. Zaista sam srećan što sam mogao da studiram sa ćerkom. Danas smo radosni što smo diplomirali - rekao je Fati.

Pojasnio je kako je studiranje s kolegama koje su mnogo mlađe od njega bilo zanimljivo iskustvo.

- Mnogo sam naučio od njih. Nadam se da su i oni ponešto naučili od mene. Nastojao sam da prisustvujem svim predavanjima. To su bili lepi dani za mene. Hvala svim profesorima i kolegama koji su mi pružali podršku - rekao je Fati.

On je na ceremoniji održao i govor te pozvao učenike da mnogo rade. Fejza Jildiz je rekla da su ona i otac često zajedno učili i pripremali se za ispite.

(Telegraf.rs/Anadolija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Voja

    1. maj 2019 | 06:58

    Samokod nas ako prestaris ne mozes da upises faks

  • Svasta

    1. maj 2019 | 06:28

    Ocu ce bas dobro posluziti ta diploma u 66 godini. Mogu ga sahraniti sa njome.

  • Ana

    1. maj 2019 | 14:58

    Svaka čast! To je dokaz da fakultet izgrađuje čoveka i da nije samo biznis, radi boljeg života. Svaka čast zaista od srca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA