Snimak prestravio ceo svet: Ajkula krenula za plivačem, koji se opušta na površini vode (VIDEO)

Verovatno srećom po njega, nije prestajao da pliva i možda mu je to i spasilo život

  • 4

Situacija u kojoj se našao plivač u blizini plaže Bondaj u Sidneju, i ne sluteći da ga prati ajkula, snimljen je dronom iz vazduha, piše Dejli mejl.

Verovatno srećom po njega, nije prestajao da pliva i možda mu je to i spasilo život, jer je alkula u jednom trenutku odustala i okrenula se u drugom pravcu.

- Zabrinuo sam se na trenutak kada je zaobišao lososa i počeo da prati plivača. Uzbunili smo ih našim megafonom samo da im kažemo kako je veoma blizu - poručili su Australijanci koji stoje iza aplikacije "Dron šark".

Ajkula izgleda nije bila zainteresovana za obližnje jato riba pa je krenula ka muškarcu.

- Prilično se približava onom plivaču, brate. Šta radi? - čuo se jedan muškarac sa snimka. Na kraju se ajkula okrenula i zaplivala u drugom smeru.

Ova vrsta ajkule, Carcharias taurus, snažan je plivač s izbočenim zubima. Žive u vodama Japana, Australije, Južne Afrike, Mediterana i u istočnim obalama Severne i Južne Amerike.

Vrlo su spore u poređenju s drugim morskim psima i preferiraju da love velike ribe, rakove, lignje i manje ajkule. Nema potvrđenih slučajeva da su ikada ubile čoveka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ko tava

    5. maj 2019 | 14:47

    Ajkuli je bilo vrijeme za parenje.

  • ноћ

    5. maj 2019 | 17:16

    Ево престравио сам се!

  • Anny

    6. maj 2019 | 00:50

    Lik nije pokazao strah, nije ni skuzio da ide za njim zato se i okrenula..Inace, kada dodje do toga da ce napast samo se treba opustiti, leci na vodu i ne pokazati strah i nece biti nista...ali vrlo je tesko to u takvom slucaju pa cak i nemoguce..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA