Matador obrisao biku krvave suze, a onda ga brutalno usmrtio: "Ovo je perverzno i zlokobno!" (VIDEO)

Fanovi koride smatraju taj gest znakom poštovanja prema životinji

  • 14

Španski matador Morante de la Puebla usmrtio je teško ranjenog bika u koridi, a prethodno mu je maramicom brisao "suze", tačnije krv koja je biku tekla niz lice. "Bitka" se odigrala u Sevilji, u regionu Andaluzija, piše Dejli mejl.

Potez kojim je matador usmrtio bika organizacije za zaštitu prava životinja opisale su kao "perverzan i zlokoban", dok je drugima on bio prepun "poštovanja".

Matador (39) je izvukao maramicu krvavom rukom da bi obrisao glavu bika na samrti. Životinja je u tom trenutku već imala četiri strelice (banderiljas) zabodene u leđa.

Snimci iz koride šerovani su na društvenim mrežama i imaju 2,3 miliona pregleda.

POŠTOVANJE? IŽIVLJAVANJE?

Fanovi borbe sa bikovima, tradicionalisti koji koridu smatraju integralnim delom španske kulture, smatrali su taj gest znakom poštovanja prema životinji, ali komentatori na društvenim mrežama i aktivisti organizacija za prava životinja osudili su takav postupak toreadora.

Oni koji su pruhvatili i razumeli ovaj potez podsećaju da su tako radili i drugi matadori u prošlosti, poput Hozea Gomeza Ortege. Podseća se i takođe da neke životinje imaju sposobnost da proizvode suze da bi "podmazale" oči, iako je rasprostranjeno verovanje da jedino ljudi mogu da stvore suze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • natasa

    13. maj 2019 | 23:52

    dabogda se ljudima desilo sve sto oni rade zivotinjama!!!

  • Ja

    14. maj 2019 | 06:18

    Ma bolest bre,treba ukinuti to,koja je razlika izmedju ovoga i bore pasa na pr.jos je i gore

  • BralE

    13. maj 2019 | 23:26

    Davno sam ja vec rekao da smo mi ljudi, u stvari jedine zivotinje na ovoj planeti... Koliko moras biti poremecen, pa da ti ovo bude vid zabave!? Da uzivas gledajuci izivljavanje nad zivotinjom iz cista mira!? Zlo smo mi ljudi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA