Skandal na kraljevskom dvoru: Bivši kralj će plaćati kaznu od 5.000 evra dnevno ako ne uradi DNK test

Delfina Boel tvrdi da je bivši kralj njen biološki otac, a drama na dvoru je počela još 1999. godine

  • 5

Bivši kralj Belgije Albert II biće kažnjen sa 5.000 evra po danu ukoliko ne uradi DNK test koji mu je naredio Apelacioni sud u Briselu u četvrtak.

Albert II (84), bivši monarh, u februaru je odbio da uradi DNK test kojim bi trebalo da se dokaže da li je otac Delfine Boel (50).

Sud u Briselu je u februaru Albertu dao rok od tri meseca da dostavi uzorak DNK. Međutim, on je podneo žalbu, piše "Euronews".

Ukoliko to i dalje ne bude učinio, biće kažnjavan svakog dana sa po 5.000 evra, a rizikuje i da svi prihvate da jeste otac Delfine koja je započela legalnu proceduru kako bi se dokazalo da je bivši kralj njen otac.

Apelacioni sud u Briselu je 25. oktobra 2018. zaključio da Žak Boen nije biološki Delfinin otac.

Kralj Albert, Belgijski kralj

Foto: Profimedia/ABACAPRESS.COM

Belgijska drama počela je još 1999. godine kada je neautorizovana biografija kraljeve supruge objavila i navode da kralj ima vanbračno dete.

Baronica Sibil de Selis Longšamps, Delfinina majka, tvrdi da je imala vezu sa bivšim kraljem između 1966. i 1984. pre nego što je i postao kralj.

Delfina Boel je u intervjuu datom 2005. rekla da je kralj Albert II njen biološki otac.

Vladavina kralja Alberta II trajala je dve decenije. Od 1993. kada je preuzeo presto nakon što je njegov brat umro, pa sve d0 2013, kada je abdicirao zbog zdravstvenih problema, prepuštajući krunu sinu Filipu.

Delfina Boen je legalnu bitku počela nakon što je kralj abdicirao, što je pokrenulo glasine da je kralj zapravo predao presto zbog toga.

Pogledajte video: Prvi snimak kraljevske bebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA