≫ 

"Najpijanija nacija" na svetu su Britanci, a evo koje države su joj za petama

Zemlje Balkana su svrstane u istu grupu, pa su sve zauzele 17. mesto

  • 17

"Najpijanija nacija" na svetu je Velika Britanija. Ovo su rezultati osmog po redu, "Globalnog istraživanja o drogama", koje se smatra najvećom anketom o upotrebi supstanci u svetu.

Britanci u proseku piju 51,1 puta u razdoblju od jedne godine, što je gotovo na nedeljnoj bazi. Globalni prosek je 33 puta, prema analizi podataka skupljenoj na uzorku ljudi iz 36 različitih zemalja širom sveta, a u top listi su ih naveli 29, prenosi Dejli mejl.

Stručnjaci veruju da je to podstaknuto od strane mlađe genaracije, koja daleko više praktikuje navike opijanja u odnosu na starije grupe.

Profesor Adam Vinstok, osnivač Globalne ankete o drogama, izjavio je kako mnogi koji piju, rade to na izrazito štetan način. Tačnije, nije problem u piću, nego u preterivanju sa pićem, piše Dejli mejl.

Alkohol, koktel, pice, drugari piju, klub, restoran, nocni izlazak, drustvo, zdravica

Foto: Pixabay

- Sve dok se kultura ne promeni, a mi ne postanemo "više evropski" i umereniji u piću, moraćemo da smislimo neko rešenje i da razmišljamo o tome kako savetovati ljude da se opijaju manje - rekao je Vinstok.

Britaniju sledi SAD, Kanada i Australija.

Države Balkana su svrstane u istu grupu, pa sve dele 17. mesto. Naime, prosek opijanja kod 36 različitih zemalja je 33, a mi imamo svega 31, što nas svrstava u neku "zlatnu sredinu".

Top 15 najpijanijih nacija su: Velika Britanija, SAD, Kanada, Australija, Danska, Indija, Irska, Meksiko, Češka, Finska, Belgija, Novi Zeland, Francuska, Španija, Švedska, Slovačka pa onda tek dolazi Balkan.

Ostale zemlje sa liste su Italija, Austrija, Norveška, Holandija, Švajcarska, Brazil, Mađarska, Argentina, Kolumbija, Nemačka, Portugal i Čile.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zvele

    18. maj 2019 | 08:14

    Naj pijaniji i naj podlija nacija na svetu ....

  • Поднебље, шта ли је?

    18. maj 2019 | 08:05

    НИЈЕ У ПИТАЊУ ПИЋЕ, НИ КОЛИЧИНА ПИЋА, ВЕЋ МЕНТАЛНИ СКЛОП. ПОГЛЕДАЈТЕ ОНОГА МЕТУЗАЛЕМА, БИЋЕ ВАМ ЈАСНО.

  • Boza

    18. maj 2019 | 07:49

    Ovo je neka greska! Nemoguce da je neko vise pije od Rusa i Srba!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA