≫ 

Tragična smrt malog "Damba": Slonče preminulo kada je slomilo zadnje noge, jer ga je zoo vrt terao da pleše za turiste (FOTO) (VIDEO)

Prikupljeno je preko 200.000 potpisa da se beba slon spasi iz zoo vrta ali je već bilo prekasno

  • 4

Strani mediji su ranije ove godine pisali o bebi slonu, koja je dobila nadimak "Dambo". Sirota životinja je bila prisiljena da igra za turiste u Tajlandu.

Dobrotvorno udruženje "Moving Animals" je delilo snimke i fotografije "Damba" koji je bio prisiljen da pleše na i da "svira" muzičke instrumente, u zoološkom vrtu u Pukhetu.

Udruženje je napravilo peticiju da se slon spasi i smesti u obližnje sklonište za životinje. Peticija je brzo prikupila više od 200.000 potpisa.

NAŽALOST, BILO JE PREKASNO

Iz "Moving Animals" objavljuju da su noge nesrećne životinje toliko oslabile od "plesanja", da su postale užasno krhke i kosti su jednostavno popucale, a nedelju dana kasnije, "Dambo" je preminuo, Novilist.hr.

Suosnivačica udruženja Ejmi Džons kaže: "Ovo je tragičan i užasan kraj Dambovog srceparajućeg i kratkog života. Njegovo mršavo telo bilo je dokaz da mu nije dobro, da je patio od neuhranjenosti i iscrpljenosti. I opet, zoološki nije uradio ništa, dok nije primio međunarodne kritike"

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Amy + Paul 🌱🎥 (@moving.animals) дана

- Pod njihovom brigom, ova beba slon je slomila obe zadnje noge, a zoološki to nije ni shvatio tri dana. Ne mogu ni zamisliti koliko je Dambo patio tokom tog perioda. Činjenica da je Dambo uginuo pod tzv. "brigom" zoološkog, dokazuje koliko su životinje u zatočeništvu zanemarene -  dodaje Džons.

Nesrećna životinja je odvedena na kliniku 17. aprila, a zbog povreda koje je zadobila preminula je tri dana kasnije, prenosi Dejli Mejl.

Veterinar koji je pregledao slona, za Phuket News kaže da je životinja bila povređena usled "strašne nesreće" pošto su njegove "prednje noge zapele u blatu, a zadnjim se držao na zemlji".

Menadžer Zoo vrta kaže da životinja nije bila zanemarena i zlostavljana. Naveo je takođe da je ovaj slon bio "veoma dragocen" zoološkom vrtu.

VIDEO: Bilo bi dobro da svi slonovi žive ovako

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nemanjici

    20. maj 2019 | 15:02

    Djubrad

  • Cica S

    20. maj 2019 | 14:10

    Jojj dusa mala, srce me zabolelo...Ljudi su cesto zivotinje najgore vrste...sva sam se rasplakala,...

  • Mila

    20. maj 2019 | 13:53

    Zatvoriti sve zoo vrtove na svetu i pustiti životinje na slobodu!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA