≫ 

Tara je pametnija i od Ajnštajna: Mensin test pokazao da joj je IQ neverovatno visok (FOTO)

Priznala je da nikada nije očekivala ovakav rezultat

  • 6

Učenica iz Irana je na Mensinom testu inteligencije postigla broj 162, što je najveći broj ikada, pobedivši tako i renomirane naučnike iz istorije.

Tara Sharifi (11) postigla je rezultat koji je za dva broja veći od procenjenog IQ fizičara Alberta Ajnštajna i poznatog fizičara Stivena Hokinga.

Tara je rekla kako nije očekivala ovakav rezultat.

- Šokirala sam se kada sam dobila rezultat. Nikada nisam očekivala da ću dobiti toliki broj - izjavila je devojčica.

Ona je test polagala na Oksfordu i morala je da odgovori na postavljena pitanja. U pitanju je bio neverbalni test koji se fokusirao na Tarinu sposobnost da razume značenja reči.

- Odluku sam donela zajedno sa roditeljima. To je bila divna prilika za upoznavanje drugih ljudi u Mensa sistemu - dodala je Tara.

Devojčica se sada kvalifikuje za članstvo u Mensi, koje je poznato kao društvo visokog IQ-a i kaže da se raduje susretu sa drugim članovima Mense na nekim od skupova organizacije.

- Moji drugovi u školi su impresionirani rezultatom. Želela bih da jednoga dana radim nešto što je povezano sa matematikom - istakla je devojčica.

Odličan rezultat iznenadio je i njene roditelje.

- Ponosan sam ali i iznenađen rezultatom. Dešavalo se da gledamo TV a ona odgovori na matematička pitanja pre takmičara. Mislio sam samo da joj to dobro ide - istakao je njen otac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • zoran

    28. maj 2019 | 21:01

    Moje dete ima 132 IQ dokazano i provereno vise puta, nikada nismo od toga pravili famu ia i strana drzava u kojoj smo tj. profesori i drugi su to uvek zataskavali tako da je uvek bila prosecna u svemu (mada sa manje truda) sada studira bez mnogo trzavica, ali hocu da kazem da je i okolina vazna kao potpora za takvu decu ali sta ces kada si auslender sve je mnogo teze. Vazno da je ziva i zdrava i pametna nju ceka njena sreca

  • Slava M

    28. maj 2019 | 19:29

    Ma salite se zar je moguce da nije iz Amerike?

  • Istina

    28. maj 2019 | 21:00

    Ziva bila i uspesna u zivotu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA