≫ 

"Novac u tašnu brzo ili ću baciti granatu", a umesto projektila izvadio avokado! Muškarac voćem pljačkao banke

Pljačkaš je izašao iz banke sa više od 4.450 dolara

  • 1

Jedan 47-godišnji stanovnik južnog dela Izraela biće optužen za pljačku nakon što je ukrao skoro 8.000 dolara iz dve banke, koristeći avokado.

Taj bivši zatvorenik iz jednog beduinskog sela ušao je u filijalu poštanske banke u Tržnom centru sredinom maja i blagajnici predao poruku, tražeći da mu da novac u kešu.

- Predaj mi novac iz fioke - navedeno je u poruci, preneo je izraelski TV Kanal 12. Pošto je blagajnica oklevala, pljačkaš je progovorio:

- Stavi novac u tašnu brzo ili ću baciti ovu granatu.

avokado, koktel, smuti, zdrava hana, napitak, Da l' je avokado da l' granata? Foto: Pixabay

Time je skrenuo pažnju na okrugao crni predmet koji je držao u desnoj ruci, za koji je tvrdio da je granata, a kako se kasnije ispostavilo bio je to crni avokado.

Pljačkaš je izašao iz banke sa preko 16.000 šekela odnosno 4.450 dolara.

POSLE 5 DANA PONOVIO SCENARIO

Nakon pet dana isti čovek je ušao u drugu filijalu poštanske banke u tržnoj zoni Oren u istom gradu, ponovivši raniji metod, mašući crnim avokadom i preteći da će dići banku u vazduh.

Otišao je iz banke sa 12.000 šekela (3.300 dolara). Bezbednosne kamere nisu pružile dobar uvid u identitet pljačkaša jer je oba puta imao šešir na glavi koji mu je prekrio lice, a i naočare za sunce i jednom povez preko oka. Međutim, policija je ušla u trag lokacijama mobilnih telefona u vreme pljački i sledila neke druge tragove da ga nađe. Ispostavilo se da je ranije bio u zatvoru tri godine zbog pljačke.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA