≫ 

Mistično jezero u Južnom Tirolu nastalo je kada je poplavljeno selo, a građani kažu da još uvek čuju zvono iz tornja nekadašnje crkve (FOTO)

Temelji grada još uvek se nalaze pod vodom, ali je zvonik dovoljno visok da i dalje označava središte nekadašnjeg mesta koje su mnogi zvali domom

  • 0

Južni Tirol poznat je po jednoj od najneobičnijih turističkih atrakcija Evrope - jezeru Resia sa zvonikom. To je akumulacijsko jezero na severu Italije napravljeno 1950. godine.

Jezero Resia Foto: Pixabay

Pre nego je jezero nastalo, na ovom se prostoru nalazilo selo, koje je poplavljeno. Ono što je nakon poplave ostalo od sela danas je jedinstven spomenik, tačnije toranj seoske crkve koji viri iz vode.

Jezero Resia Foto: Pixabay

Tokom zime, kad se jezero smrzne, do njega se može stići i pešice.

Jezero Resia Foto: Pixabay

Temelji grada još uvek se nalaze pod vodom, ali je zvonik dovoljno visok da i dalje označava središte nekadašnjeg mesta koje su mnogi zvali domom.

Jezero Resia Foto: Pixabay

Zvonik je važan istorijski simbol regiona, zbog čega je i obnovljen pre deset godina. Da bi se to desilo, voda oko zvonika je morala da nestane.

Jezero Resia Foto: Pixabay

Mnogi govore kako još uvek čuju zvono u tornju, iako je ono odstranjeno nakon nastanka jezera.

Jezero Resia Foto: Pixabay
Jezero Resia Foto: Pixabay

(Telegraf.rs/Punkufer.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA