≫ 

Ana je tvrdila da je reinkarnacija Isusa: Krala je decu, davala im drogu i spremala ih za Apokalipsu

U kult Porodica bilo je uvučeno 28 dece, koji su verovali da je Ana i njihova majka i mesija

  • 2

Šefica zloglasne australijske religijske sekte Porodica umrla je u staračkom domu u Melburnu u 98. godini. Sekta Porodica bila je tokom 1970-ih i 1980-ih u više navrata optuživana za ispiranje mozga maloletnoj deci, dok je njena liderka tvrdila da je reinkarnacija Isusa Hrista.

Ana Hamilton Bajrn ubedila je svoje sledbenike da joj daju sve: novac, kuće pa čak i rođenu decu.

Žena, koja je napustila svet nakon što se dugi niz godina borila sa demencijom, bila je veoma različita od one koja je tokom sedamdesetih i osamdesetih godina proglasila sebe živim bogom i sakupila pratnju od skoro 500 sledbenika u svoju sektu Porodica.

Ona je kontrolisala matrijarhat, krala je decu kroz prevare usvajanja ili je članovima sekti toliko isprala mozak da su joj predavali svoju bebe, a onda ih je podizala kao deo takozvane "glavne rase" koja bi spasila svet.

Hamilton je zatvorila 28 dece u bazu kulta na periferiji Melburna, gde je grupa delovala u gotovo potpunoj tajnosti više od dve decenije.

Izolovana od spoljnjeg sveta, deca su oblačena u istu garderobu, kosa im je ofarbana u identičnu platinasto plavu, i bili su tučeni, izgladnjivani i davan im je LSD. U isto vreme deca su učena da im je Ana Hamilton Bajrn i majka i mesija.

Kada je kult najzad razotkriven, a deca spasena, svet je šokirala okrutnost koju su doživeli od strane žene, za koju su verovali da je njihova biološka majka.

Nakon što je potvrđeno da je šefica sekte preminula, oni koji su vodili istragu rekli su kako su iza nje ostali "razbijeni životi, uništeni ljudi".

Šefica zloglasne sekte nikada nije pokazala kajanje zbog svojih zločina, a kada su je upitali zašto je stvorila kult u kojem su deca bila podvrgnuta fizičkom i psihičkom zlostavljanju, odgovorila je: "Zato što volim decu".

ŽIVOT ŠEFICE KULTA

Rođena kao Evelin Edvards 1921. godine, mlada Anina majka je umrla u azilu nakon što je dijagnostikovana kao paranoična šizofreničarka. Budući da njen otac nije mogao da zadrži posao, provela je većinu svog detinjstva u sirotištima i van njih, a čim je mogla, napustila je dom i promenila ime.

Nakon što je rodila jedno dete i izgubila muža u saobraćajnoj nesreći, Hamilton Bajrn se okrenula jogi i povezala se s istočnom religijom.

Ana Hamilton Bajrn  Anne Hamilton-Byrne Printskrin: Youtube/CBS New York

Prelepa i harizmatična, ubrzo je počela da osvaja obožavatelje i izgradila je reputaciju među srednjom klasom u Melburnu, u vreme kada je interesovanje za misticizam Novog doba raslo.

Godine 1961. Hamilton i njen novi partner Bil susreli su se s fizičarom dr Rajnorom Džonsonom, koji je kasnije ispričao kako je bio očaran šarmom, pišući u svom dnevniku da je bila "nesumnjivo najmudrija i najdraža duša koju sam ikada sreo".

Dvojac je eksperimentisao sa LSD-om i Džonson je upoznao sa lekarima, medicinskim sestrama i advokatima koji su počeli da prate šarmantnu učiteljicu joge.

Džonson je pomogao da se regrutuju ljudi u kult i na kraju je ponudio svoju imovinu na periferiji Melburna, kao sedište za vođenje grupnih sastanaka i razgovora.

Na nedeljnim sastancima, Hamilton je dala poruku svojim sledbenicima, koja je bila mešavina hinduizma, budizma i hrišćanstva. Opčinjeni njenim tvrdnjama da je bila na istom nivou kao i božanstva Isusa Hrista, Bude i Krišne, uskoro su bili potpuno pod njenom kontrolom.

ŽELELA DA NAPRAVI "GLAVNU RASU" KOJA BI SPASILA SVET

Kasnije, pod uticajem LSD-a, Hamilton je tvrdila da ima viziju i misiju da usvoji decu kako bi mogla da stvori "glavnu rasu" koja bi spasila svet od predstojeće apokalipse.

Početkom 1970-ih, grupa je počela da nabavlja mlade. Ukupno je 28 dece bilo deo porodice, a svima je rečeno da je Hamilton njihova biološka majka. Njihovi identiteti su promenjeni i dobili su lažne izvode iz matične knjige rođenih.

Njihov život bio je sve, samo ne normalno detinjstvo.

Deca su redovno dobijala LSD i druge opasne supstance, kao i redovne doze valijuma kako bi ih držali pod kontrolom dok ne napune 14 godina.

Međutim, tajnovite aktivnosti kulta počele su da se otkrivaju 1987. godine, kada je Sara, koja je odrastala od rođenja u kompleksu, izbačena iz grupe zbog svađanja i ponašanja pobunjenika.

Ona je na kraju otišla u policiju, koja je upala u štab sekte, odvodeći mlade u zaštitni pritvor. Nesvesni da su njihovi životi drugačiji od života druge dece, vrištali su i pokušavali da se bore protiv svojih spasilaca nakon što je policija upala u bazu.

Hamilton i njen muž Bil pobegli su iz zemlje i bili su u bekstvu šest godina. Uhapšeni su 1993. godine u Njujorku i izručeni Australiji.

Optuženi su za prevaru i krivokletstvo lažnim evidentiranjem rođenja troje nepovezane dece kao vlastite trojke.

Iznenađujuće je, međutim, da nisu odslužili zatvorsku kaznu. U 2009. godini, dve žrtve kulta dobile su kompenzaciju od Hamilton, ali baš kada su to pokušale da urade i druge žrtve, dijagnostikovana joj je demencija.

Umrla je sredinom juna ove godine, a u to vreme još uvek je imala imovinu vrednu čak 5 miliona funti, kroz novac i nekretnine koju su joj dali članovi kulta.

VIDEO: Ovako izgleda "crna misa"

(A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Јасмина

    4. jul 2019 | 10:18

    Овакве сподобе живе 100 година...каква неправда

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA