Petao Moris završio na sudu jer kukuriče prerano i suviše glasno, tužile ga prve komšije (VIDEO)

Konačna odluka o ovom slučaju biće doneta 5. septembra

  • 6
Petao Moris Printskrin: Youtube/Loubina Média Information de l'Ile d'Oléron

U gradu Rošforu na jugoistoku Francuske danas je počelo neobično suđenje petlu Morisu koji kukuriče suviše glasno i mnogo rano i zbog toga uznemirava komšije koje su podnele tužbu protiv vlasnika, preneo je radio France Info.

Na sudu je bila Morisova vlasnica, Korin Feso koja je novinarima ispred sudnice rekla da bi Moris, kad bi znao da govori, rekao: "Ostavite me na miru i pustite me da pevam".

Moris se nije lično pojavio na sudu ali je dobio podršku drugih petlova, jer su mnogi vlasnici živine došli ispred suda sa svojim petlovima u znak podrške. Najglasniju podršku Morisu su pružili petlovi Atila, Kazanova i Žan-Rene, naveli su njihovi vlasnici.

Sud je posle kratkog ročišta saopštio da će konačnu odluku doneti 5. septembra, a dotle je moguće "pomirenje" komšija i Morisa. 

Komšije, bračni par penzionera, odlučili su da podnesu tužbu jer su, kako kažu, nekoliko puta upozorili Korin Feso da nekako ućutka petla. Morisa, raskošnog petla sa riđim i crnim perjem čije su fotografije osvanule u lokalnim medijima, susedi terete za zvučno uznemiravanje jer petao već oko 6 ujutro počne da kukuriče.

Petao je, inače, nacionalni simbol Francuske.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Др

    5. jul 2019 | 05:38

    За сада му добро иде! Боље на суду него у лонцу!!!!

  • Galski

    5. jul 2019 | 00:49

    Pa zar pijevac nije njihov jedan od simbola. Opasno je kada kokoska pocne da kukurice, jedino je rijesenje u lonac s njom. Kazu ne sluti na dobro.

  • Biti il ne biti

    5. jul 2019 | 15:13

    Jazavac il pjetao, pitanje je sad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA