Putin se pre odlaska iz Italije sastao i sa Berluskonijem: Odmah je "pao" prijateljski zagrljaj

Putina i Berluskonija veže dugogodišnje prijateljstvo

  • 2
Vladimir Putin Silvio Berluskoni Italija Rim Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin je, nakon zvaničnog programa svoje posete Italiji, na aerodromu u Rimu održao kratak, prijateljski sastanak sa svojim prijateljem, bivšim premijerom i predsednikom stranke Napred Italija Silviom Berluskonijem.

Putina i Berluskonija veže dugogodišnje prijateljstvo.

​U intervjuu za list Korijere dela sera uoči posete Italiji, Putin je 82-godišnjeg političara nazvao ličnim imenom, ističući da je "on političar svetskih razmera, pravi lider, koji čvrsto brani interese svoje zemlje na međunarodnoj sceni".

Vladimir Putin Silvio Berluskoni Italija Rim Foto: Tanjug/AP

Ruski lider je stigao na aerodrom nakon zvanične večere. Jelovnik je bio baziran na ribljim jelima. Kao predjelo je zvanicama u vili Madama u starom imanju Ministarstva spoljnih poslova Italije, poslužena riba i morski plodovi sa seckanom zelenom jabukom i breskvom. Prvo jelo bila je pasta od malih hobotnica, škampa i škrpuna. Kao glavno jelo služen je brancin sa povrćem, a za desert sladoled i jagode.

Vladimir Putin Silvio Berluskoni Italija Rim Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije je u četvrtak bio u zvaničnoj poseti Italiji, tokom koje se susreo sa rimskim papom, predsednikom Italije Serđom Matarelom i predsednikom Saveta ministara Đuzepeo Konteom. Kasnije je u vili Madama za prijeme italijanske Vlade održana večera na kojoj su bili predstavnici rusko-italijanskog Foruma za dijalog civilnog društva.

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA