Kako je radnik u bioskopu dobio na lotou, pa izgubio 19 miliona evra

Sada je ostao bez sreće i novca

  • 2

Loto dobitnik iz Australije, koji je osvojio nagradu u vrednosti od skoro 19 miliona evra, ostao je bez ičega nakon niza katastrofalnih investicija.

Bivši radnik u bioskopu Šerif Girgis imao je samo 23 godine kada je osvojio džekpot od 30 miliona australijskih dolara 2007. godine (18,9 miliona evra).

Nakon što se posavetovao sa agentom za nekretnine u Pertu, rešio je da "odreši" kesu, pa je kupio pab, luksuzni brod, noćni klub i deo zemljišta sa pogledom na vodu.

Potrošio je više od 800.000 evra na uređenje paba, ali on je u roku od tri godine izgubio oko 620.000 evra.

I ostali poduhvati su mu propali, a Girgis je ostao bez sreće. Pokrenuo je pravni postupak protiv Rasela Polivke, biznismena kojem je poverio da upravlja njegovim bogatstvom.

Međutim, sud je prošle nedelje presudio da Polivka isplati Girgisu samo 1,2 miliona evra, a ne kompletno bogatstvo, čemu se on zapravo nadao.

- Polivka je donosio odluke u ime gospodina Girgisa. On mu se obratio za savet i radio je onako kako mu je Polivka savetovao. Utvrđeno je razumno oslanjanje na pogrešno ili obmanjujuće zastupanje gospodina Polivke, kao i na nehajno savetovanje istog - rečeno je u sudu.

Kako je prenela Zapadna Australija, bivši milioner potrošio je 1,6 miliona evra na noćni klub, ali ovo mesto navodno je bilo precenjeno.

Takođe je kupio i luksuzni brod nakon susreta sa biznismenom Polivkom 2012. godine.

Sada je ostao bez ičega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Deki

    8. jul 2019 | 18:31

    Ljudi koji ne umeju da zarade pare, ne umeju ni da ih potrose. I ovo sto mu vrati ovaj lik izgubice.

  • Gaga

    8. jul 2019 | 17:51

    Nek da meni sto hiljada netreba tu tolko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA