• 13

Magarci na Santoriniju u mukama jer ih bičuju i teraju da nose preteške turiste (VIDEO)

Poslednjih godina došlo je do povećanja broja magaraca koji pate od povreda kičmenog stuba, imaju rane zbog nepavilnog sedla i boluju od iscrpljenosti

  • 13

Na šokantnom snimku vidi se kako magarce bičuju i teraju ih da nose preteške turiste preko 500 stepenika na idiličnom grčkom ostrvu Santorini.

Video koji je objavila aktivistička grupa PETA pokazuje da se magarci i mazge koriste kao taksi za prevoz teških turista do slikovitih kamenih kaldrma.

Na užasnom snimku, koji je PETA objavila prošle godine, ali je ponovo postao viralan, vidi se kako preko otvorenih rana izmučenih životinja puze muve, a koje su nastale zbog loših sedla i vlasnika koji ih stalno udaraju štapom i silovito povlače uzde.

PETA je optužila zvaničnike da jasno krše grčke zakone o dobrobiti životinja tako što im "zabranjuju da piju vodu i da se odmore".

Grupa takođe tvrdi da zvaničnici blokiraju njihove kampanje za postavljanje znakova na autobusima i taksi vozilima, na kojima piše sledeće: "Magarci pate zbog turista. Molimo vas, nemojte da ih jašete".

Magarci, ukrašeni veselim bojama i zvončićima, nose stotine turista preko strmih staza.

Na šokatnom snimku vidi se kako se životinje bičuju, ukoliko odbiju da se pokrenu, prenosi Dejli mejl.

U aprilu je pokrenuta kampanja koja poziva turiste da prestanu da jašu magarce, uprkos decenijama napora da se tome potpuno stane na put.

Životinje su primorane da četiri ili pet puta idu do lokacije i nazad preko strmih staza na litici koja vodi do grada Fira.

Položaj magaraca, koji marširaju i po temperaturama koje su više od 30 stepeni, označen je kao "Santorinijeva gruba mala tajna".

Poslednjih godina došlo je do povećanja broja magaraca koji pate od povreda kičmenog stuba, imaju rane zbog nepavilnog sedla i boluju od iscrpljenosti.

- Mnogi od njih, koji su previše iscrpljeni da prevoze turiste, ostavljeni su da umru - kaže PETA.

Bes javnosti dodatno su podgrejale fotografije na kojima se vidi kako magarci nose na leđima teške turiste.

Kao odgovor na to, grčka vlada je uvela zakonsku regulativu kojom je zabranjeno opterećivati životinje "bilo kojim teretom koji prelazi 100 kg ili jednom petinom (njihove) telesne težine".

Međutim, grupa kaže da bi magarci trebali da nose najviše polovinu te kilaže.

- Preporuke veterinara su da magarci ne bi trebali da nose više od 20 posto svoje telesne težine, što je oko 50 kg - piše na sajtu PETE.

VIDEO: UZNEMIRUJUĆE! Mladić krvnički tuče psa u Beogradu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danica

    Hit je slonica koja uzjaha magarca. Ocajno!!!! Hej kakav imbecile od stvorenja. NE mogu da verujem. Kako joj nije zao da muci zivotinju?!?!?😕😲 Imam utisak kad kazem STOKA da se vise odnosu ma ljude Nego na iste.

  • toma

    Englezi vidi se po bledoj koži

  • bg

    Englezi provereno.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima