Albanac uočio fotografiju svoje amputirane noge na kutiji cigareta: Sumnja da ga je bolnica izdala

Nikada nije dao pristanak za objavu fotografije njegovog amputiranog ekstremiteta

  • 1
Pusenje, gubitak vida Foto-ilustracija: Shutterstock, Pixabay

Šezdesetogodišnji Albanac, koji živi u francuskom gradu Mecu, pronašao je fotografiju svoje amputirane noge na kutijama cigareta, uz napomenu: "Pušenje začepljuje vaše arteriije". Osim što nikada nije dao svoj pristanak za objavu ove fotografije na kutijama cigareta, ogorčeni čovek je rekao da mu je noga amputirana nakon povrede, što dodatno pojačava neumesan čin proizvođača cigareta.

Priča počinje 2018. godine, kada je njegov sin kupio paklicu cigareta u Luksemburgu, a slika mu je bila krajnje sumnjiva i zaprepašćujuća - ličila je na amputiranu nogu njegovog oca. Pokazao je fotografiju opekotina i ožiljaka svom ocu, koji je potvrdio da je to zaista njegova noga, prenosi "France Blue".

AMPUTACIJA NEMA VEZE SA PUŠENJEM

Advokat Albanca koji se žalio i Evropskoj komisiji Antoan Fiton stakao je da je njegov klijent šokiran objavom njegovog amputiranog dela tela na paklici cigareta. Osim što mu nisu tražili dozvolu za to, njegova amputacija nema veze sa bolešću usled pušenja, već mu je noga amputirana nakon jedne povrede koju je 90-tih godina zadobio u svojoj rodnoj državi.

- Neverovatno je da bilo koja osoba, a naročito ovakaav slučaj, završi na pakovanju nekog proizvoda u Evropskoj uniji bez pitanja i odobrenja. Moj Klijent je u jednom napadu 1997. godine, tako ni to nema veze sa pušenjem - rekao je Fiton.

Nekoliko nedelja pre nego što se fotografija našla na paklici cigareta, Albanac je bio u lokalnoj bolnici Legu u Mecu na pregledima kako bi ustanovili dimenzije po kojima bi trebalo da bude rađena protezakoja bi mu bila ugrađena umesto noge, a tvrdi da su fotografije nastale u toj bolnici.

- Moj klijent se oseća izdanim. Povređeno mu je dostojanstvo. Njegova amputirana noga nalazi se na pakovanjima cigareta, to nikako nije prijatno - dodao je advokat, koji je istakao da neće imati problema da dokaže da je to fotografija njegovog klijenta.

Fiton je pisao bolnici kako bi saznao da li su oni distribuirali fotografije, a takođe se obratio i Evropskoj komisiji koja je odgovorna za distribuciju ovih fotografija na svim paklicama cigareta na teritoriji EU.

(Telegraf.rs/M.Ž.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA