Zašto Kejt Midlton i Megan Markl nikad ne smeju da prave selfije sa građanima?

Pravila zabrane selfiranja drže se svi članovi britanske kraljevske porodice

  • 0

Dobro je poznato da britanska kraljevska porodica ima skup strogih protokolarnih pravila koja su za njih svetinja i koja moraju da poštuju prilikom prisustvovanja javnim događajima. Pravilo koje naočigled deluje bezazleno, ali koje nikad do sada nije prekršeno, jeste zabrana pravljenja selfija sa građanima.

Neka od ovih pravila, međutim, Kejt Midlton i Megan Markl su prekršile. Jedan od slučaja odstupanja od protokola je susret i fizički kontakt sa obožavaocima, što su svojevremeno učinile i supruga princa Vilijama, a i izabranica princa Harija sa "kraćim stažom" britanske vojvotkinje od supruge njenog devera.

Međutim, iznenađujuće je to da članovi kraljevske porodice nikad nisu prekršili zabranu selfiranja.

Mnogima je ostala u sećanju izjava uticajnog investitora Grega Egnjua, fanatičnog obožavaoca kraljevske porodice koji je prisustvovao balu u Bakingemskoj palati u maju 2017. godine, da nije dozvoljeno pravljenje selfija sa članovima kraljevske familije, jer se to smatra nepoštovanjem.

kejt midlton, princ vilijam, kraljevska porodica Princ Vilijam i Kejt Midlton; Foto: Tanjug/AP

- Jedina stvar i pravilo o kojem su mnogo govorili bila je zabrana selfiranja. Razlog je bio taj što nisu želeli da ljudi okrenu leđa kraljevskoj porodici i samoj kraljici. I to im je bilo veoma važno - objasnio je tada Egnju.

Čovek koji investira u kompanije "Gugl", Fejsbuk", "Epl" dodao je da fanovima nije bilo dozvoljeno da se obrate Kejt Midlton i Princu Vilijamu, koji su bili prisutni na zabavi.

- Ne okrećite leđa kraljevskoj porodici i ne pokušavate da odete do jednog od članova i razgovarate s njim - objasnio je.

Iako Bakingemska palata nije zvanično komentarisala navode, Megan Markl je podržala ovo pravilo.

Na svojoj prvoj kraljevskoj turneji u Notingemu u 2017. godine, nakon udaje za princa Harija, muž i žena obožavaoci pitali su vojvotkinju za selfi, a ona je navodno rekla da ne može da im priušti to zadovoljstvo jer članovi britanske kraljevske porodice to ne rade.

Princ Hari, Megan Markl Princ Hari i Megan Markl; Foto: Tanjug/AP

Viktorija Erbiter, stručnjak i poznavalac kraljevske porodice i njihovog protokola, rekla je ranije za "Insajder" da su članovi kraljevske porodice oštro protiv fotografisanja sa fanovima.

- Oni uvek više vole da imaju ličnu interakciju sa obožavaocima, nego susrete sa ljudima koji mole za selfi. Sa bezbednosne tačke gledišta, selfiji takođe nisu poželjni jer zahtevaju bliski fizički kontakt -  rekla je ona.

(Telegraf.rs/Biznis Insajder)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA