Nemci se žale na glasan seks ježeva, a policiji zabranjeno da smeta životinjama u ljubavnom zanosu

Građani Nemačke kažu da ne mogu da spavaju od buke zbog "aktivnosti" ježeva

  • 7

Hitne službe u Nemačkoj prijavile su da se u poslednje vreme sve češće, kada se odazovu na prijave građana o uznemiravanju, susreću sa ježevima u teranju.

Građani sve češće zovu broj "110", na kojem se obično žale na komšije koje preglasno vode ljubav ili na preglasne kućne ljubimce. U poslednje vreme, međutim, najčešće žalbe su na račun ježeva.

Čak se i na društvenim mrežama proširio hašteg #igelsex (ježji seks).

Policija u Augzburgu se tako javila na prijavu da se čuju sumnjivi zvukovi u dvorištu osnovne škole i da se bezbednosno svetlo aktiviralo. Kada su policajci došli zatekli su krivce - par ježeva u ljubavnom zanosu.

Kasnije su podneli izveštaj naslovljen "Bodljikavi uljezi" u kojem se navodi da ih policajci nisu uznemiravali.

Pomenuti slučaj nije izolovan, a policija često tokom letnjih meseci dobija slične pozive, navodi Špigel, dodajući da su ježevi među najglasnijim noćnim životinjama, a mogu da proizvedu zvukove poput režanja, predenja, zviždanja, pa čak i glasnog vrištanja, koje ponekad može da liči i na ljudsko.

Veterinarska služba sa Univerziteta u Minhenu istakla je da ježevi glasno reže tokom višesatnog rituala parenja i da mužjaci prave najviše buke. Ritual parenja kod ježeva, popularno poznat i kao "Igelkarussell" (ježji ringišpil) i odigrava se na površini od 40 kvadrata.

Policija je dobila naredbu da nikako ne uznemirava ježeve u njihovnim "aktivnostima", jer je njihova populacija drastično opala prethodnih godina.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ognjen

    5. avgust 2019 | 20:17

    Ako su zabranili policiji da ih ometa u poslu, ko voli da ga ometaju u tim radnjama.

  • .

    5. avgust 2019 | 20:07

    Bravo...!Postuju se tudji zivoti...!

  • Zorica

    5. avgust 2019 | 22:23

    Kod mene u dvoristu u Sremcici ima stalno poneki jez. Ja ih obozavam,tako slatku njuskicu imaju. To su vrlo korisne zivotinje,jer gde ima jezeva nema zmija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA