≫ 

(Nad)prirodna misterija u Kini! Da li je fatamorgana ili astralna projekcija (VIDEO) (ANKETA)

Jezero Hongze je poslednji put pokazalo drevni grad na horizontu tokom pedesetih godina prošlog veka

  • 3

Dinovski miraž ili fatamorgana pojavila se iznad istočnog dela kineskog Hongze jezera u nedelju 4. avgusta oko 3:40 poslepodne. Misteriozni snimak zabeležio je fotograf Čen Kai koji je snimao brodove kada primećuje da se na horizontu pojavljuju prastare kineske građevine. Neposredno pre snimka padala je kiša i inače zagađeni vazduh se pročistio a Čen je planirao da slika zalazak sunca kasnije te večeri. Kustos lokalnog muzeja kaže da se prastari grad pojavljivao tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Pojava je i onda i sada trajala oko pola sata.

Fatamorgana 2 Miraž nad jezerom! Vide se kule, pagode i palate - NEWSFLARE

Pojava se u srpskom zove fatamorgana, mada je to podvrsta miraža. Reč je o atmosferskoj i optičkoj pojavi koja nastaje zbog prelamanja svetlosti u atmosferi različite temperature. Tada nastaje totalno odbijanje svetlosti. Zbog toga se na primer planine i ostrva čine kao da su podignuti u visinu i odvojeni od površine Zemlje, predmeti se vide iskrivljeni, dvostruki, trostruki i drugo. Postoje dve vrste miraža: gornji i donji miraž. Prelamanje u atmosferi se pojavljuje samo onda kada zrak svetlosti prelazi iz sloja veće u sloj manje gustine vazduha, a ugao upada je veći od ugla totalne refleksije to jest kada je ugao α veći od ugla α', koji je određen izrazom: sin α' = n2/n1.

Gde su n2 i n1 indeksi preloma u gušćem, odnosno ređem sloju atmosfere. Fatamorgana je pojava koju možete videti na autoputu tokom leta kada vam se čini da u daljini vidite vodu.

Gornji miraž Grafikon koji objašnjava donji miraž - MMARRE/ WIKIMEDIA

Iako će mnogi reći da se na horizontu prelamaju krošnje drveća koje se vide kao objekti (stav redakcije je da su ti ljudi u pravu), komentari u Kini pominju i legendarni grad koji je postojao na obalama jezera pre više hiljada godina. Naime čudno je što se ovaj prikaz video poslednji put pre više od 50 godina. Zbog svega toga smo napravili i anketu.

Da li ste i vi nekada videli miraž?

VIDEO: Vanzemaljac, duh ili loptasta munja! Šta je ovaj čovek snimio?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nikolas

    7. avgust 2019 | 13:02

    DOKTOR DANKAN JE 1907GODINE DOKAZAO DA NASE TELO UMIRE A NASA DUSA PRELAZI U PARALELAN SVET GDE NASTAVLJA DA ZIVI -CAK JE DOKAZAO -IZMERIO DA SVAKI COVEK U MOMENTU SMRTI GUBI 21 GRAM DUSE - BIZARNO IZRAZENO ALI MI NASTAVLJAMO ZIVOT !!! MI SMO DEO KOSMICKE ENERGIJE!!

  • Nikolas

    7. avgust 2019 | 12:31

    PROLAZ U PARALELNI SVET!!!

  • Aco

    7. avgust 2019 | 14:15

    Potražite Astral projection na internetu i shvatićete da smo predodređeni za veće stvari!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA